Cashew kip uit de slowcooker
De afgelopen weken had ik de nare taak om een slow cooker te testen. Wat een rotleven heb ik toch, maar ja .... iemand moet het doen mensen. Hier lees je mijn bevindingen over de slowcooker van het merk Crockpot. Ik heb onder andere dit Goddelijk recept voor de slow cooker bedacht. Als je geen slow cooker hebt dan kun je dit ook prima in de oven maken. Beide recepten staan hieronder beschreven. Mocht je een slowcooker willen aanschaffen, het model dat ik heb getest is breed verkrijgbaar, onder andere bij Coolblue voor €62,00.
Cashew kip uit de slowcooker: het recept
Goed nieuws, want je hebt bijzonder weinig werk van dit gerecht. De slowcooker (of de oven) doet al het werk. Het enige dat je wel even moet doen is de kip voorbakken zodat hij een lekker bruin 'jasje' krijgt. Hieronder heb ik verder voor de uitgeschreven hoe je te werk moet gaan. Enjoy!
Cashew kip uit de slowcooker
Deze cashewkip is gegaard in de slow coocker, maar je kunt het ook prima in de oven bereiden.
Ingrediënten
- 8 kipdijfilets
- 2 teentjes knoflook fijn gesneden
- 1 el gember vers geraspt
- 4 el zoete chili saus
- 8 el ketchup
- 150 ml sojasaus
- 0,5 tl zwarte peper
- 3 el bruine suiker
- klein beetje chili vlokken
- scheutje neutrale olie
- 6 el rijstazijn
- 250 gram cashewnoten
- 4 el maïzena
Werkwijze
Snijd de kip in blokjes van 2 à 3 cm en doe de kip in een ruime kom. Bestrooi gelijkmatig met de maïzena en de peper. Als je dit lastig vindt, kun je de kip ook in een ruime plastic zak doen, de maïzena en de peper toevoegen en schudden maar.
Bereiding in de slow coocker
Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de kip hierin even goed aan. Doe de kip dan in de kom van slow coocker en voeg de overige ingrediënten (behalve de cashewnoten) toe. Roer even door en zet de slowcoocker aan op 'low' en laat het een uurtje of 4 garen. Als het te droog wordt, voeg dan wat extra vocht toe. Haal de schaal uit de slow cooker en schep de cashewnoten erdoor.
Kook de rijst gaar en snijd wat komkommer in plakjes. Schep de rijst op een bord, verdeeld e kip erover en geef er de plakjes komkommer bij.
Bereiding in de oven
Verwarm de oven voor op 160°C. Verhit de olie in een ovenbestendige pan (bijvoorbeeld een gietijzeren pan) en bak hierin de kip even goed aan. Voeg alle overige ingrediënten toe en roer goed door. Schuif de pan in de oven en laat het gerecht een uur garen met het deksel op de pan. Kijk dan even of het vocht goed is ingekookt. Is dat nog niet voldoende het geval, schuif de pan dan even terug in de oven. Anderhalf uur zou in ieder geval genoeg moeten zijn. Serveer het vervolgens zoals hierboven omschreven.
Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
Dit artikel is op 27/5/2017 bijgewerkt
©outmijnkeuken.nl
21 Opmerkingen
Wat een lekker recept, zeg. Kip maakt mij blij. Tof dat je een Slow Coocker mag testen! Is aan jou wel besteed. Ik heb geen Slow Coocker, maar ben er wel één. Flauwe grap.
Hennie onlangs geplaatst…Ralph Lauren | Zonnebril
Er volgen ook nog spareribs uit de slowcooker …. of maken varkentjes je niet blij?
Esther onlangs geplaatst…In the Spotlight: Crock-pot Slow Cooker CR025
ik wil morgen de cashew kip maken maar zie dat er veel suiker ingaat:-)
zoete chilisaus, bruine suiker en ook nog ketchup.
gaan mijn tanden niet aan elkaar plakken door alle suiker?
Haha! Ik hoop het niet Wim! Ik heb dit al vaak gemaakt en mijn tanden doen het nog prima hoor. Geniet ervan en zoals met alles: met mate 😉
Esther onlangs geplaatst…Vitamine B1 – wat is het en wat doet het?
ja, je hebt gelijk Je moet alles een keer in je leven geprobeerd hebben Ik laat het je wel weten!
Ik heb je kip cashew recept vandaag uitgeprobeerd in de slowcooker en het was heerlijk! Ga hem vaker maken! Ik hoop op het verschijnen van nog meer recepten van jou met de slowcooker.
Wat fijn dat je dat even laat weten! Op deze indexpagina vind je nog wat meer recepten voor de slowcooker: https://outmijnkeuken.nl/recepten-index/slow-cooker/ Toevallig ga ik vandaag aan de slag met Buffalo chickenwings uit de slowcooker. Binnenkort online! Als je één van mijn sociale kanalen volgt zie je hem vanzelf voorbij komen.
Wil graag dit recept maken, lijkt me heel lekker. Zie dat er 150 ml sojasaus in gaat, dit is een heel flesje. Lees er niets over maar wil toch even voor de zekerheid vragen of dit klopt?
Ja hoor, dat klopt! Klinkt veel hè? Het kookt alleen heel erg in en samen met de zoete smaken wordt het dan een hele lekkere ‘sticky’ saus.
Esther onlangs geplaatst…Recept | Spicy Buffalo Chicken Wings uit de Slowcooker
Ziet er lekker uit…maar zou ik de bruine suiker kunnen vervangen met iets anders?Aangezien mijn echtgenoot geen suiker mag eten
Je kunt het gewoon weglaten, maar dan wordt de saus iets minder ‘plakkerig’. Laat je weten of het lekker was?
Ik ga hem morgen proberen in mijn nieuwe slowcooker masr ik wil het met gewone kipfilet doen.
Hoeveel gram heb ik dan nodig?in het recept stast 8 stuks mssr dat zijn dikenfilets en die zijn kleiner denk ik.
Bedankt voor je antwoord!
Ha Wendy, ik zou zo’n 150 gram kip per persoon aanhouden…. of eigenlijk iets meer want het gaat gegarandeerd schoon op 😉
Wat was dit lekker zeg!
Moet zeggen dat 150ml soja saus echt shocking veel leek maar dus toch
en het was heeeeeerlijk!
Manlief vond het ook
gaan we zeker vaker maken
Fijn dat je het lekker vond! Ik ben er ook behoorlijk gek op, juist door de soja saus. Klinkt inderdaad veel, maar daardoor krijg je wel die lekkere plakkerige saus.
Mmmm het staat in de oven!Ruikt heerlijk Even een vraagje, het is voor ons een dubbelportie, dus wil ik het overige invriezen als dat kan. Moet ik het gewoon een beetje rustig opbakken als het ontdooid is of opwarmen in de magnetron of weer in de oven?
Het kan allemaal hoor. Zelf zou ik geloof ik de voorkeur geven aan opbakken, maar dat is heel persoonlijk.
Hoi, Is dit zoete soja saus of zoute?
Ik gebruik het liefst zoute, maar in dit gerecht past zoete ook heel goed. Het is maar net waar je smaakvoorkeur naar uitgaat.
Hoi
Benieuwd of je met sojasaus nu ketjap bedoeld of echt de sojasaus zoals kikkoman?
Hallo Mila, ik gebruik in dit gerecht altijd sojasaus van kikkoman.