Culinaire Cadeautips December 2016

Weet jij ook nooit wat je voor je verjaardag of tijdens de feestdagen moet vragen? Ik vraag graag dingen waar ik wat aan heb en die ik voor mezelf niet zo heel snel zou kopen. Ieder jaar na mijn verjaardag neem ik me weer voor om een lijstje bij te houden gedurende het jaar waarop ik dingen schrijf die ik tegenkom en die ik graag zou willen hebben. Ieder jaar komt daar weer niets van terecht, maar nu verzamel ik gewoon alles online! Zo hebben jullie er misschien ook nog wat aan. 

De feestmaand december is inmiddels aangebroken en dus is het weer tijd voor verlanglijstjes. Heb jij al bedacht wat je graag wilt hebben of weg wilt geven aan vrienden en familie?

 

Kook of bak je wel eens van Amerikaanse recepten? Dan moet je altijd de maten omrekenen van cups naar ml en grammen. Een makkelijke oplossing is het aanschaffen van maatbekertjes met de Amerikaanse maten. Je kunt natuurlijk kiezen voor simpele lepeltjes, maar hoe leuk staan deze matroschka’s op je aanrecht!? Ze zijn verkrijgbaar bij cadeausite Radbag voor €10,95. De drie poppetjes vormen samen 6 maatbekertjes voor verschillende Amerikaanse maten.

Voor ‘Wereldbroodjes‘ verzamelde Mascha Lammes vijftig broodjes recepten van over de hele wereld. Uit Azië bijvoorbeeld Gua Bao en Bahn Mi (let op, ik voorspel een Bahn Mi trend in 2017!) en uit Europa Smørrebrød, cucumber sandwich, balik ekmek en broodje bal. Uit de Verenigde Staten BLT, Sloppy Joe, hotdog en Tuna Melt en uit Afrika falafel. Binnenkort besteed ik meer aandacht aan dit boekje, want dat is het absoluut waard. Voor nu: ken je of ben je een broodjes liefhebber, get this one. Je zult er geen spijt van krijgen. Wereldbroodjes is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com voor € 12,50

Een prachtig cadeau is De Grote Kleyn van Onno Kleyn. Ik schreef er kort geleden een artikel over dat je hier terug kunt lezen. Het is een standaardwerk dat een enorme hoeveelheid informatie bevat over eten, koken, apparatuur, producten, geschiedenis en cultuur. En het bevat ook nog recepten. Het is een prachtig boek om te krijgen of weg te geven deze feestdagen. Echt een pareltje voor kookliefhebbers en hij is voor € 45,00 verkrijgbaar bij o.a. Bol.com. Ik heb begrepen dat de eerste druk inmiddels volledig is uitverkocht, dus heb je kans dat je even moet wachten op de tweede druk. 

 

Een cadeau waar je tijdens de feestdagen meteen al veel plezier van kunt hebben is een slow cooker. Ik schreef onlangs een review over de Crock-pot CR025 die je hier terug kunt lezen. Door vlees te bereiden in een slow-cooker, blijft het heel mooi mals en sappig. Je kunt hem ook gebruiken voor het maken van soepen of sauzen. FonQ verkoopt allerlei soorten en maten slow cookers, dit is een vrij eenvoudige maar voldoet aan al mijn eisen. Hij kost €64,95 en wordt gratis bij je thuisbezorgd. 

Dit is een ontzettend handig hebbedingetje. Het is een smeltbakje dat je boven een pan kokend water kunt hangen om bijvoorbeeld chocolade au bain marie te smelten. De schenktuitjes zitten aan beide zijden, dus hij is geschikt voor zowel links- als rechtshandigen. Hij is op veel plekken te krijgen, maar die van de Hema is zeer prijsvriendelijk, hij kost namelijk maar €4,00 en zo vaak gebruik je het niet, dus waarom zou je er een vermogen aan uitgeven? Dus als je nog een leuk een schoencadeautje zoekt …

That’s it voor deze maand. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden. Als je goede ideeën en suggesties hebt hoor ik het uiteraard graag! Je mag hieronder reageren en je kunt me natuurlijk ook altijd mailen: esther@outmijnkeuken.nl

Deze post bevat affiliate links. Voor meer informatie daarover, zie de disclaimer.

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge