Moulleux au Chocolat

Hoe kun je je kerstdiner nou beter afsluiten dan met chocolade?  Ik raad je aan om deze cakejes één of twee keer te ‘oefenen’. Ze zijn niet moeilijk te maken, maar omdat de temperaturen per oven nog wel eens kunnen verschillen, moet je even precies uitzoeken op welk moment de cakejes aan de buitenkant gaar zijn en van binnen nog vloeibaar. Het spektakel zit ‘m namelijk in het doorsnijden van het cakeje. Je ‘breekt’ het cakeje en de chocolade stroomt naar buiten. Geef er een quenelle crème fraîche bij of een bolletje vanille ijs.

Het volledige recept vind je hieronder. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, dan hoor ik het graag. 

Moulleux au Chocolat

Gang: Nagerecht
Keuken: Frans
Voorbereiding: 10 minutes
Kooktijd: 10 minutes
Totale tijd: 20 minutes
Porties: 6 personen
Auteur: Out mijn Keuken

Chocolade cakeje met een vloeibare binnenkant

Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de papieren cupcake vormpjes in met de gesmolten boter en bestuif ze met een beetje cacao. Dit gaat heel handig met een thee-ei. Klop de overtollige cacao eraf en zet de papieren vormpjes in de muffin bakvorm

  2. Mix de suiker, de eieren, de eidooiers met de bloem tot een glad beslag. Doe de boter en de in stukken gehakte chocolade in een hittebestendige kom en smelt het au bain marie (boven een pan met heet water), terwijl je het goed blijft roeren. 

  3. Als het goed is gesmolten meng je het chocolademengsel met het beslag. Verdeel het beslag vervolgens over de muffinvormpjes en schuif het in de oven voor 8 tot 10 minuten. Het is verstandig om een keer proef te draaien, want de binnenkant van de cakejes met vloeibaar blijven, zodat het eruit stroomt als je de cakejes opensnijdt. Omdat iedere oven weer anders is, is het goed om een keer uit te proberen hoe lang je cakejes in de oven moeten om dit effect te bereiken. 

  4. Zet het cakeje warm op een bord een geef er een quenelle koude crème fraîche bij. 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.

Nieuwsbrief ontvangen?

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

3 comments

  1. Toen ik de foto zag, dacht ik gelijk: ‘Hemeltjelief, die moet ik vaak oefenen.’ Heerlijk en wat een geluk, het recept is niet zo moeilijk. Maar ja, dat geldt wellicht niet voor mij, want niet zo handig in de keuken. Dus vaak oefenen en alle misbaksels voor mij…….(geen straf hoor). Bedankt voor dit meer dan mooie recept Esther!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge