Schaal- en schelpdieren worden onder 1 noemer wel zeevruchten genoemd. Vers zijn ze het allerlekkerst, maar voor deze pasta kun je prima diepvries zeevruchten nemen. Ik heb ze gebruikt van Albert Heijn. De roze kleur van de saus ontstaat door de combinatie van mascarpone en tomaat. Dit zorgt niet alleen voor een mooie kleur, maar ook voor een lekkere, volle, romige saus. Ik heb deze keer capellini gebruikt, een dunne soort lange pasta. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor spaghetti of spaghettini.
Het uitgeschreven recept vind je hieronder. Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben, dan hoor ik het graag.
Pink Pasta - capellini met zeevruchten
Pasta met een roze saus en zeevruchten
Ingrediënten
- 4 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 25 gram boter
- 1 tl gedroogde dragon
- 500 gram gemengde zeevruchten
- 250 gram mascarpone
- 400 gram tomatenblokjes
- 300 capellini of spaghetti
- 1 citroen
- beetje verse dille
Werkwijze
Snipper de ui en knoflook. Verhit de boter in een ruime pan en fruit hierin de uit, knoflook en dragon. Doe de (nog bevroren) zeevruchten erbij en roer vervolgens de mascarpone en de tomatenblokjes erdoor. Laat dit een kwartiertje rustig pruttelen.
Kook intussen de pasta gaar. Rasp het gele deel van de citroen, hak het fijn en pers de citroen uit. Snijd de dille in grove stukken.
Voeg de citroenrasp bij de saus. Proef de saus en breng op smaak met zout, peper en het citroensap. Roer de gare pasta erdoor en bestrooi met de dille.
Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.