Stoofpeertjes uit de slowcooker (+ het recept voor in de gewone pan)

slow cooker bijgerechten groente/fruit stoofpeertjes

Stoofpeertjes hebben altijd iets feestelijks vind ik. Die mooie rode kleur en die heerlijke zachte, zoete smaak is heel bijzonder. Zoals jullie eerder hebben kunnen lezen heb ik sinds kort een slowcooker. Het artikel dat ik erover schreef kun je hier teruglezen. Omdat stoofpeertjes langzaam moeten garen, kun je ze ook prima in de slowcooker bereiden. Je hebt er dan geen omkijken naar en ze worden zijdezacht en diep donkerrood. Ook de saus die je ervan krijgt is fantastisch. Als je geen wijn wilt gebruiken kun je het vervangen door roosvicee of bessensap. Proef dan wel even goed of de smaak goed in balans is. Is het te zuur, voeg dan wat suiker of honing toe. Is het te zoet, voeg dan wat water toe. 

 

Stoofpeertjes uit de slowcooker

Gang: Bijgerecht
Voorbereiding: 10 minutes
Kooktijd: 4 hours
Totale tijd: 4 hours 10 minutes
Porties: 4 personen
Auteur: Out mijn Keuken

Zijdezachte, donkerrode stoofpeertjes uit de crock-pot. Je kunt ze ook in een gewone pan maken.

Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Schil de peertjes en laat de steeltjes eraan zitten. Snijd een klein schijfje van de onderkant van de peertjes zodat ze beter blijven staan. Je kunt ze ook in stukken snijd en de klokhuizen en steeltjes verwijderen. Pas dan wel de kooktijd aan. Besprenkel de peren met het citroensap om te voorkomen dat ze verkleuren. 

Bereiding in de slowcooker

  1. Doe de wijn in de binnenpan van de slowcooker. Voeg de rest van de ingrediënten erbij en zet de pan aan op 'high'. Roer af en toe. De suiker moet volledig oplossen in het vocht. Doe dan de peren erbij en zorg dat ze goed onderstaan, dit komt de kleur ten goed. Als de peren gaan drijven kun je er een schoteltje op leggen. Zet de pan op 'low' en laat de peren een uur of 4 garen. Als je grote peren hebt, misschien iets langer, bij hele kleintjes wat korter. Je kunt de pan ook op 'high' laten staan en dan zijn ze in zo'n 2 tot 3 uur gaar. 

  2. Als ze gaar zijn haal je de peertjes met een schuimspaan uit de slowcooker. Schenk het vocht in een pannetje en kook het tot de helft in. Maak een papje van één à twee el maïzena en een scheutje water en schenk dit bij de saus. De saus zal hierdoor wat dikker worden. Zeef de saus en schenk het over de peertjes. Laat de peren afkoelen.

Bereiding in een pan

  1. Doe alle ingrediënten behalve de peertjes in een pan en breng het aan de kook. Laat de suiker volledig oplossen en zet daarna de peren in de pan. Draai het vuur laag en laat de peren rustig garen op laag vuur. De peren zijn gaar als je er makkelijk in kunt prikken met het puntje van een mes.

  2. Als ze gaar zijn schep je de peren uit de pan en kook je het vocht in tot de helft. Maak een papje van één à twee el maïzena en een scheutje water en schenk dit bij de saus. De saus zal hierdoor wat dikker worden. Zeef de saus en schenk het over de peertjes. Laat de peren afkoelen.

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.

Nieuwsbrief ontvangen?

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge