Aardappel-truffel gratin

bijgerechten met aardappel truffel gratin

Ook deze maand heb ik meegedaan aan de foodblogswap tussen verschillende foodbloggers. Deze maand mocht ik iets maken van de blog duizenden1dag en iets kiezen viel nog niet mee. Op de site staan namelijk heel veel en hele lekkere recepten! Toen ik de indexlijst langs ging viel mijn oog wel onmiddellijk op de aardappelgratin met truffel omdat ik met Kerst een fantastisch truffelpakket heb gekregen. Het potje truffelsalsa uit het pakket heb ik dan ook gebruikt in het recept. Albert Heijn verkoopt een truffeltapenade die je er ook heel goed voor kunt gebruiken. 

Mocht je nou wat minder tijd hebben of geen zin hebben om al die aardappelen in schijfjes te snijden, dan kun je natuurlijk ook voorgesneden aardappelschijfjes nemen. 

Oh en bereid je voor op de bedwelmende en verslavende geur van truffel … onweerstaanbaar!

 

Aardappel truffel gratin

Gang: Bijgerecht
Keuken: Frans
Porties: 4 personen
Auteur: duizenden1dag.nl / Out mijn Keuken

Een heerlijk geurende aardappel schotel naar smaak met of zonder kaas te maken

Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaaltje goed in met boter. Schil de aardappelen, spoel ze schoon en dep ze zorgvuldig droog. Snijd ze vervolgens in dunne plakken. 

  2. Meng de Turkse yoghurt grondig met de slagroom en de truffeltapenade. 

  3. Leg onderin de ovenschaal een laagje aardappelschijfjes, bestrooi met peper en zout en giet er een dun laagje van het truffelmengsel over. Bouw de gratin zo verder in lagen op en eindig met een laagje van het truffelmengsel. 

  4. Bestrooi eventueel met wat Parmezaanse kaas en schuif de schaal vervolgens in de oven. Het heeft ongeveer een uur nodig, maar houd even in de gaten of de bovenkant niet te donker wordt. Dreigt dit te gebeuren, dek het dan even af met een stukje aluminiumfolie. 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.

Nieuwsbrief ontvangen?

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge