In the Spotlight: Magimix Cook Expert – kennismaken

In november bezocht ik het All you Need is Food event in Zaandam. Een erg leuk evenement waar heel veel producten op culinair gebied werden getoond en waar je kon proeven, proberen en praten met de makers en verkopers ervan. Fantastisch om zoveel enthousiaste en gepassioneerde mensen te ontmoeten met dezelfde liefhebberij als jij: eten en koken. 

Ik sprak onder andere een tijdje met mensen van Magimix, die op het evenement de nieuwe Magimix Cook Expert demonstreerden. Ik ben altijd enorm gefascineerd door dit soort machines en vond het erg leuk om het apparaat in actie te zien. Terwijl we stonden te praten werd mij gevraagd of ik hem niet eens wilde uitproberen. Maar natuurlijk! We wisselden mailadressen uit en een week na het event plofte er een mailtje op mijn digitale deurmat waarin mij werd gevraagd of ik nog steeds belangstelling had om de Cook Expert te proberen. Maar natuurlijk!

Het komt erop neer dat ik de machine een jaar in bruikleen krijg om alle mogelijkheden uitgebreid te proberen en het apparaat aan een kritisch oog te onderwerpen en dat ik daar dan een aantal stukken over schrijf. Wat een naar leven heb ik toch ….

 

Kennismaking

We beginnen de reeks artikelen vandaag met een uitgebreide kennismaking met de mogelijkheden van de Cook Expert met de rvs kom. Wat is het precies voor apparaat, wat kan hij en wat is de toegevoegde waarde boven een ‘gewone’ foodprocessor. De komende tijd kun je ook nog een aantal recepten voor de Cook Expert verwachten en waarschijnlijk ook wel wat mislukte probeersels. Zo ben ik bijvoorbeeld erg benieuwd of deze machine mij van mijn deeg-maak-fobie af kan helpen. Mijn deeg mislukt namelijk 9 van de 10 keer. 

Het basisapparaat

Het basisapparaat bestaat uit de basisunit en een rvs kom met een universeel mes erin. Hierin past de bijgeleverde stoommand, want ja: de Cook Expert kan koken! Op de foto zie je het apparaat in actie terwijl er broccoli gestoomd wordt. Alle smaak blijft door het stomen in de groente en ook de voedingsstoffen blijven veel beter behouden omdat de groente niet in aanraking komt met het water. Je klikt de kom op de unit, beetje water erin, groente in de stoommand, stoommand in de rvs kom, deksel erop, programma kiezen en stomen maar. Je hebt er verder geen omkijken meer naar. Het apparaat is vrij zwaar en is dus niet geschikt om weg te bergen in een kast. Je zult er dus echt een plek voor moeten inruimen op je aanrecht. Niet dat dat erg is, want het is een beauty. Maar ik ben wel vrij klein ‘bekeukend’ en er moest het één en ander aan de kant geruimd worden. Maar als je hem dagelijks alleen al gebruikt voor het stomen van je groente, is het natuurlijk heel handig als hij altijd klaarstaat. Let wel even op de plek waarop je hem neerzet. Ik had hem eerst staan op een plek onder kastjes en als je dagelijks stoomt komt dat de kwaliteit van je kastjes niet echt ten goede. Zorg dus dat hij op een plek staat waar hij zijn stoom goed kwijt kan. 

Wat ik werkelijk briljant vind aan dit apparaat is dat de rvs kom zichzelf kan afwassen. Je doet er wat water in, een paar druppeltjes afwasmiddel, je kiest ‘spoelen’ en dan …. let op:

Hierna hoef je hem alleen nog maar even om te spoelen en hij is weer hartstikke schoon. Ideaal! Ik heb de rvs kom inmiddels ook al gebruikt in combinatie met de eiwitklopper en ik heb er briochedeeg in gekneed. Voor dat laatste heb ik de ‘Expert’ stand gebruikt, waarbij je zelf alles kunt instellen. Bij het kneden heb ik het deeg vast wat warmte meegegeven, want daar wordt gist heel erg blij van. Het deeg rees inderdaad letterlijk de pan uit! 

Tot zover een eerste impressie van de Magimix Cookexpert met de rvs kom. In het volgende artikel laat ik meer van de mogelijkheden zien en zal ik ook alle hak en snij apparatuur laten zien. Want los van de rvs kom zitten er ook een aantal kunststof kommen en hak, snij en schaafschijven en messen bij. 

 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.

Nieuwsbrief ontvangen?

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge