Lemon Curd is een heerlijke smaakmaker in allerlei baksels. Het is vrij eenvoudig te maken, probeer het maar eens!
Het uitgeschreven recept staat hieronder. Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik het uiteraard graag!
Lemon Curd
Een heerlijke frisse smaakmaker
Ingrediënten
- 2 citroenen rasp en sap
- 200 gram fijne kristalsuiker
- 125 gram ongezouten boter
- 2 eieren
Werkwijze
Was de citroenen even goed en droog ze af. Rasp het geel van de schil en pers ze dan uit. Giet het sap even door een zeefje om de pitten te verwijderen.
Snijd de boter in blokjes. Doe de citroenrasp, de suiker en de boter in een hitte bestendige kom en zet die kom op een pan waarin een laagje water zit. Verhit het water en roer in de kom met een spatel tot de boter gesmolten is en het een egale massa is.
Giet dan de citroensap erbij en roer goed door. Kluts de eieren en voeg dit bij het mengsel. Roet het er goed doorheen. Blijf nu steeds rustig roeren tot het wat dikker wordt. Als het yoghurtdikte heeft, is het klaar. Dit duurt ongeveer 15 tot 20 minuten.
Doe het mengsel over in een potje en laat het afkoelen. Het is nu zo'n 2 weken houdbaar in de koelkast. Het stijft dan wel wat op, dus het is verstandig als je het een tijdje voor gebruik uit de koelkast haalt.
Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.