Gezonde maaltijdsoep tjokvol groenten en vezels

Recept maaltijdsoep

Heb je soms ook zo’n behoefte aan een goede vitamine shot? In de zomer maak ik dan vaak een smoothie of een sapje met veel fruit. In de winter krijg ik die koude drap alleen bijna niet weg. Voor de wintermaanden bedacht ik daarom deze gezonde maaltijdsoep die vol zit met groenten (broccoli, paprika en spinazie) en die aangevuld met kippenvlees en met biologische rijst 5 granen een volwaardige maaltijd is. Je kunt er nog een broodje bij serveren, maar echt nodig is het niet. De rijst zorgt voor een goede vulling. Mocht je toch een vollere soep willen, kieper dan het hele pakje rijst erin in plaats van het halve. 

Het uitgeschreven recept vind je hieronder. Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben, dan hoor ik het uiteraard graag!

Recept maaltijdsoep

Gezonde maaltijdsoep met broccoli, spinazie, paprika en kip

Gang: Hoofdgerecht, Maaltijdsoep, Soep
Totale tijd: 1 hour 20 minutes
Porties: 4 personen
Auteur: Out mijn Keuken

Een vitamine shot!

Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Doe de kippenbouten in een ruime pan en giet er ongeveer 2,5 liter water bij. Breng dit aan de kook en laat het een uurtje pruttelen. De kippenbouten geven een groot deel van hun smaak af aan het water. Vind je dit niet krachtig genoeg, voeg er dan nog een bouillonblokje aan toe. Haal na een uurtje de bouten uit de bouillon en scheid de botten van het vlees. Trek het vlees wat uit elkaar in draden, bestrooi met wat zout en peper en bewaar tot gebruik. 

  2. Voeg de broccoliroosjes toe aan de kokende bouillon. Snijd de paprika in stukken en doe het erbij in de pan (zonder zaadjes). Als beide groentes zacht zijn voeg je de spinazie in delen toe. De spinazie slinkt en neemt uiteindelijk weinig ruimte in. Als de groentes zacht zijn pureer je ze met een staafmixer. 

  3. Voeg dan de rijst toe en kook dit gaar in de soep. Proef en breng stevig op smaak. Schep de soep in kommen en verdeel de ricotta erover. Leg daarop de stukken kippenvlees en bestrooi eventueel met wat (gerookt) paprikapoeder.

Notities

De rijst zorgt voor een stevige soep die goed vult. Je kunt er eventueel nog een broodje bij serveren, maar nodig is het niet.

Fonq.nl

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.

Nieuwsbrief ontvangen?

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge