Out Juniors Keuken deel 1: hutspot met gebakken kaas

hoofdgerechten vegetarisch hutspot

Vinden jullie het ook zo belangrijk dat kinderen leren koken? Het is dé manier om ze kennis te laten maken met allerlei smaken en ze te leren wat nou precies bij wat past. Kleine kindjes kunnen al prima helpen met allerlei keukenklusjes en mijn kids zijn inmiddels groot genoeg om zelf een hele maaltijd in elkaar te klussen. 

Laatst las ik dit leuke artikel op My Happy Kitchen. Heel leuk om met je kind bezig te zijn met eten en hem of haar op die manier vertrouwd te maken met koken. En als je moeder dan ook nog een kookblog heeft, is het natuurlijk wel zo leuk om er ook een stukje over te schrijven. En dat leek Out Junior ook wel wat! In de onregelmatig te verschijnen rubriek ‘Out Juniors Keuken’ gaat hij verschillende recepten testen om te beoordelen of ze voor kinderen van zijn leeftijd te doen zijn. 

Junior is zelf op zoek gegaan naar een recept dat hij graag wilde maken. Vlees bakken leek hem nog wat lastig, dus koos hij voor een vegetarisch recept van de site van Allerhande. Het originele recept vind je hier terug: *klik*. Het paneren en bakken van kaas bleek best een uitdaging, maar hij heeft het heel goed en helemaal zelf gedaan en de maaltijd was erg lekker. Deze keer hebben we er (zoals in het recept staat) nog voor gekozen om kant en klare aardappelpuree te gebruiken, om niet teveel tegelijk te hoeven doen. De volgende keer gaan we dat ook zeker zelf maken. 

Dit recept is goed te doen voor kinderen vanaf een jaar of 12. Een beetje hulp bij het bakken van de kaas is misschien wel nodig. 

hoofdgerechten vegetarisch hutspot

Hutspot met gebakken kaas

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollandse pot
Totale tijd: 30 minutes
Porties: 4 personen
Auteur: Out Junior

Een snel en makkelijk gerecht dat ideaal is voor en door (iets grotere) kinderen.

Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Neem 3 diepe borden en doe in bord 1 de bloem, in het tweede bord de eieren (kluts ze los met een vork) en in het derde de panko of paneermeel. 

  2. Snijd het stuk kaas in 8 plakken. Haal de plakken eerst door de bloem, dan door de eieren en tenslotte door de panko of paneermeel. Leg ze apart tot ze gebakken gaan worden.

  3. Pak een wok of ruime hapjespan en verhit hierin een klein scheutje olijfolie. Bak de hutspot groente (bestrooid met een beetje zout) in ongeveer 10 minuten gaar. Roer er regelmatig even in. Bak intussen in een koekenpan de gepaneerde kaasplakken en een minuut of 4 (2 minuten per kant) krokant. Zet het vuur niet te hoog, want de panko kan dan verbranden. Maar zet het ook niet te laag, anders wordt het niet krokant.

  4. Warm de aardappelpuree op. Schep de groente door de aardappelpuree en warm het geheel even goed door. Schep de hutspot op borden en verdeel de Amsterdamse uitjes erover. Leg er per persoon twee plakken kaas op.

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.

Nieuwsbrief ontvangen?

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge