Out Juniors Keuken: roze cakejes

bakken cake Roze cakejes

Vandaag het tweede deel in de rubriek ‘Out Juniors Keuken’. De jonge Out is verzot op roze koeken en het leek hem toch wel heel erg leuk om die nou eens zelf te maken. Zo gezegd zo gedaan. Natuurlijk is het enorm lastig een massa fabrikaat precies na te maken (en dat moet je natuurlijk ook eigenlijk helemaal niet willen), dus we hebben geprobeerd een lekkere koekachtige cake te maken met een roze glazuurlaag. En dat is super gelukt! 

De cakejes waren heerlijk. De structuur hield een beetje het midden tussen koek en cake. Het leek niet erg op de structuur van de roze koeken uit de winkel, maar ze waren wel heel erg lekker. De frambozenglazuur was veel lekkerder dat de roze laag op de fabriekskoeken. De conclusie van Out junior: het is met een beetje hulp en geduld goed te doen en ze waren erg lekker hoewel ze niet heel erg leken op de roze koeken uit de winkel. Waar hij inmiddels al wel achter is: koken vindt hij leuker dan bakken. Kind van z’n moeder hè … ?

 

Roze koeken

Gang: Bakken
Keuken: Hollandse pot
Voorbereiding: 20 minutes
Kooktijd: 25 minutes
Totale tijd: 45 minutes
Porties: 12 stuks
Auteur: Out Junior / Out mijn Keuken

Roze koeken, maar dan zelf gemaakt

Print

Ingrediënten

Voor de cakejes

Voor het glazuur

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Ben je vergeten de boter op tijd uit de koelkast te halen, rasp de koude boter dan. Op die manier komt het veel sneller op kamertemperatuur. Klop de zachte boter met de suiker met een elektrische mixer luchtig. 

  2. Laat de mixer draaien en voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg de volgende pas toe als de vorige volledig is opgenomen. Voeg dan de citroensap toe, roer dit er goed door. Als laatste gaat de bloem erdoor. Schep dit goed om tot alle bloem is opgenomen.

  3. Neem een muffin vorm. Een siliconen vorm is handig, want daar kun je de cakejes makkelijk uit krijgen. Zet de vormen dan wel op een bakplaat, want als ze eenmaal gevuld zijn, kun je ze lastig nog naar je oven 'vervoeren'. Je kunt ook papieren cupcake vormpjes nemen en die in je muffinvorm zetten of je muffinvorm goed invetten en het beslag er rechtstreeks indoen. Verdeel het beslag over 12 vormpjes en schuif de vorm in de oven. Bak de cakejes zo'n 20 tot 25 minuten. De cakejes zijn gaar als een satéprikker er schoon uitkomt. 

  4. Laat de cakejes volledig afkoelen. 

Het glazuur

  1. Druk de frambozen door een vergiet zodat de pitjes niet in je glazuur terecht komen. Roer van het pulp met de poedersuiker een glazuur. Verdeel het glazuur over de afgekoelde cakejes en laat het stollen. 

Notities

Met een klein beetje hulp (met de oven bijvoorbeeld) is dit recept prima te doen voor kinderen vanaf een jaar of 12. 

koken & tafelen algemeen

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge