Stoofpot van Ossenstaart, wortel en tuinbonen

hoofdgerechten rundvlees ossenstaart

 

Rauwe ossenstaart

Kook je wel eens met ossenstaart? Je kunt er namelijk meer mee dan alleen soep maken. De staart van runderen bestaat uit wervels met vlees erom. De slager snijdt de staart in stukken (1 stuk per wervel). Omdat er veel bindweefsel in zit, is het ‘t lekkerst als je het lang stooft. En dat is precies wat ik gedaan heb in deze stoofpot. Van een stuk ossenstaart komt niet heel veel vlees, maar in deze stoofpot zit zoveel groente, dat je best met wat minder vlees kunt. Ik heb twee stukken ossenstaart gebruikt (ongeveer 500 gram, inclusief wervel) voor vier personen. Wil je meer vlees, reken dan 1 stuk ossenstaart per persoon en verminder de hoeveelheid worteltjes iets. Ik heb de ossenstaarten gegaard in passata. Dit kun je kant en klaar kopen in de winkel, maar je kunt het ook zelf maken als je het leuk vindt. Hier vind je het recept voor homemade passata: *klik*. Ik heb het gerecht geserveerd met een lekkere, romige aardappelpuree. Hier lees het recept voor mijn aardappelpuree: *klik*.

Hieronder heb ik voor je uitgeschreven hoe ik het gerecht precies heb gemaakt. Wat denk je, durf je het aan?

Stoofpot met ossenstaart en groente

Gang: Hoofdgerecht
Voorbereiding: 15 minutes
Kooktijd: 3 hours 30 minutes
Totale tijd: 3 hours 45 minutes
Porties: 4 personen
Auteur: Out mijn Keuken

Heerlijke stoofpot met een niet alledaags stukje vlees: ossenstaart

Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Verhit de olie in een braadpan en bak de ossenstaarten hierin even goed aan. Het vlees moet aan alle kanten bruin zijn. Is je pan hiervoor te klein, doe het dan in porties. 

  2. Voeg de passata, het water, de suiker en zout en peper toe en breng het aan de kook, zet daarna het vuur laag. Doe het deksel op de pan en laat het zo rustig 2,5 uur stoven. 

  3. Maak intussen de worstel schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snijd de sjalotjes, snijd de champignons in kwarten en haal de tuinbonen af. Die laatste kun je buiten het seizoen heel goed uit pot of blik nemen. Laat ze in dat geval even uitlekken voordat je ze aan het gerecht toevoegt. 

  4. Voeg na 2,5 uur de wortels toe en laat een half uur meepruttelen. Voeg na dat half uur de champignons en tuinbonen toe. Roer goed door en laat nog een half uurtje pruttelen. Bereid intussen de aardappelpuree

  5. Snijd desgewenst voor serveren het vlees van de ossenstaarten en roer het door de groentestoof serveer de hele stukken ossenstaart en laat iedereen zelf het vlees eraf 'kluiven'. Serveer het gerecht met de aardappelpuree.

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge