Testrecept: spruitjes met dille en chorizo uit Foodies Magazine februari ’17

Spruitjes met dille en chorizo

Foodies Magazine is mijn favoriete kookblad. Ik lees het graag en ik gebruik veel van de recepten om ideeën op te doen of als basis voor mijn eigen creaties. In het februari nummer vind je vooral veel winterse kost. Wat ik een erg leuke rubriek vond waren de fondue recepten, waaronder een s'mores chocoladefondue die ik absoluut nog een keer ga proberen. In stap voor stap koken wordt je uitgelegd hoe je kalfswangen kunt bereiden. Een heerlijk stukje vlees, dus echt een aanrader om eens te proberen.

Het recept dat ik heb gekozen om te testen, stond in de rubriek 'food in a bowl' en ik heb weinig veranderd aan het recept. Ik heb alleen wat meer spruitjes gebruikt omdat we daar nogal gek op zijn hier in huis en ik het belangrijk vindt dat een maaltijd voldoende groente bevat. Volgens het recept heb ik de aardappelblokjes rauw gebakken en dat vind ik toch minder lekker dan als je ze even een paar minuutjes voorkookt. Maar ja, dan moet je wel een extra pan afwassen en het kost wat meer tijd. Mocht je dit recept een keer gaan maken, dan zou ik die investering zeker doen 😉

Kijk eens naar die prachtige kleuren! Ik heb een chorizo worst gebruikt die mijn oudste van een uitwisselingsweek uit Spanje had meegenomen, maar het is in de supermarkt ook prima te krijgen. 

 

Spruitjes met dille en chorizo

Spruitjes met dille en chorizo

Gang: Hoofdgerecht
Voorbereiding: 10 minutes
Kooktijd: 20 minutes
Totale tijd: 30 minutes
Porties: 4 personen
Auteur: Out mijn Keuken

Een heerlijke winterse roerbak met spruitjes, chorizo en aardappelen

Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Spoel de aardappelblokjes schoon en kook ze desgewenst even een paar minuutjes voor. Dep ze droog. Maak de spruitjes schoon en kook ze een minuut of 4/5 beetgaar. Snijd de chorizo in plakjes of blokjes en snijd de dille fijn.

  2. Verhit een scheutje olie in een ruime koekenpan of wok en bak hierin de aardappelblokjes een minuut of 10. Voeg de chorizo en het amandelschaafsel en bak dit even stevig mee. Voeg dan de spruitjes toe en roerbak dit ook even mee. Breng op smaak met zout en peper. 

  3. Schep het gerecht op borden en strooi de dille erover heen. 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge