3 x ontbijt granola voor in de yoghurt

3 x granola

Dag twee van de themaweek ontbijt is voor de yoghurtlovers onder jullie. Een lekker bakje yoghurt is natuurlijk maar een kale boel zonder iets erdoor. Als je hier in het weekend even een uurtje aan besteedt geniet je de hele week van zelfgemaakte granola door je yoghurt. Ik heb drie variaties voor je, allemaal op basis van havermout. De eerste is er een met pindakaas, de tweede een met nutella (beide bereid in de oven) en de derde is een pindakaasgranola die je kunt bereiden in de slow cooker. Uiteraard kun je dit combineren met fruit door je yoghurt.

De pindakaasgranola is het meest neutraal. Je kunt hier natuurlijk nog van alles aan toevoegen als je dat wilt. Denk bijvoorbeeld aan noten of rozijnen. De nutellagranola is een verwen ontbijtje. In de oven wordt de nutella krokant en ik heb er ook nog grote hagelslag aan toegevoegd, voor alle chocolate lovers. Die uit de slow cooker is ook op basis van havermout en pindakaas. Hieraan heb ik noten toegevoegd. Natuurlijk kun je deze ook gewoon in de oven maken, maar ik vond het leuk om eens uit te testen of het in de slow cooker ook lukte en dat lukte. Bij bereiding in de slow cooker moet je wel regelmatig even roeren in de pan.

Hieronder heb ik per soort uitgeschreven hoe je het kunt maken. And again: voel  je vrij aan te passen wat je wilt en toe te voegen of weg te laten wat je wilt. Geniet ervan!

 

Slow cooker granola

Granola uit de slow cooker

Gang: Ontbijt
Voorbereiding: 10 minutes
Kooktijd: 1 hour 30 minutes
Totale tijd: 1 hour 40 minutes
Porties: 10 porties
Auteur: Out mijn Keuken

Granola die je kunt bereiden in je slow cooker

Print

Ingrediënten

evetueel

Werkwijze

  1. Vet de binnenpan van de slow cooker licht in met wat olie. Meng de havermout met de noten en het zout en doe dit in de crock-pot. Doe de rest van de ingrediënten in een steelpannetje, smelt het op halfhoog vuur en roer het goed door elkaar. 

  2. Roer dit grondig door het havermout mengsel. Zet de pan op high en leg de deksel iets schuin om de pan zodat er wat vocht uit kan ontsnappen. Roer het mengsel ieder half uur even grondig door en laat het anderhalf tot twee uur aanstaan. 

  3. Spreid het mengsel uit over een stuk bakpapier en laat het helemaal afkoelen. Bewaar het in een blik of pot die goed af te sluiten is. 

Pindakaas granola

Pindakaas granola

Gang: Ontbijt
Voorbereiding: 10 minutes
Kooktijd: 25 minutes
Totale tijd: 35 minutes
Porties: 10 porties
Auteur: Out mijn Keuken

Granola  met pindakaas, bereid in de oven

Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Meng de havermout met de kaneel en het zout. 

  2. Smelt in een pannetje de pindakaas en de honing totdat je een egale massa hebt. Haal het van het vuur en roer het vanille extract erdoor. Giet dit bij de havermout en roer alles goed door elkaar.

  3. Spreid het mengsel uit over een met bakpapier beklede ovenplaat (of 2) en schuif de platen in de oven. Laat het 20 tot 25 minuten bakken en laat het daarna volledig afkoelen.

  4. Bewaar het in een goed af te sluiten pot of bus.

Nutella granola

Granola met nutella en hagelslag

Gang: Ontbijt
Voorbereiding: 10 minutes
Kooktijd: 20 minutes
Totale tijd: 30 minutes
Porties: 10 porties
Auteur: Out mijn Keuken

De nutella wordt krokant in de oven en de hagelslag geeft een heerlijke extra chocoladesmaak.

Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Smelt de olie, nutella, honing en zout in een pannetje en roer goed door. Voeg dit bij de havermout en meng grondig. Roer ook de grof gehakte noten erbij. 

  2. Spreid het mengsel uit over 1 of 2 met bakpapier beklede bakplaten en schuif de platen 20 tot 25 minuten. Laat de granola na de baktijd volledig afkoelen. 

  3. Breek de stukjes nutella als ze te groot zijn nog even en voeg de hagelslag toe. Bewaar de granola in een goed af te sluiten pot of bus.

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge