3 x ontbijt hapjes uit je muffinvorm

ontbijt uit muffinvorm

Op dag 3 van de themaweek 'ontbijt' heb ik drie heerlijke ontbijthapjes voor je die je kunt maken in een muffinvorm. 

Croissant bakjes met ei

Ook zo gek op croissants? Voor dit ontbijtje kun je verse croissants gebruiken, maar als er van de vorige dag een paar over zijn gebleven kun je die ook heel goed gebruiken. Vet je vorm even goed in zodat de bakjes makkelijk loslaten als ze klaar zijn. Heb je geen croissants bij de hand, dan is dit ook heel lekker met (oud) witbrood. Strooi een heel klein beetje zout over de croissants voordat je het eitje erin doet, dat haalt de smaak van de croissants mooi omhoog. 

Avocado met bacon & eggs

Bij avocado denk je misschien niet zo snel aan ontbijt, maar het is verrassend lekker en je hebt meteen een stoot vitamientjes binnen! Deze ontbijthapjes zijn bovendien heel erg makkelijk te maken en zo klaar.

Ham & eggs muffins

Voor de muffins heb je iets meer tijd nodig, ze moeten namelijk ruim een half uur in de oven en je moet het beslag maken. Maar gelukkig zijn ze ook koud heel erg lekker en kun je ze dus van te voren maken. Je kunt er zelfs een paar invriezen en er de hele week van genieten. 

Hieronder vind je de 3 recepten. Enjoy!

 

 

Croissant bakjes met ei

Lekker ontbijthapje waarvoor je verse, maar ook heel goed een dag oude croissants kunt gebruiken.

Gang Ontbijt
Voorbereiding 5 minutes
Kooktijd 13 minutes
Totale tijd 18 minutes
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 2 croissants verse of een dag oud
  • 4 eieren
  • zout
  • peper
  • wat boter (om in te vetten)

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op  180°C. Snijd de croissants in de lengte in 3 of 4 plakken. Vet vier bakjes van je muffinvorm in met boter (of wat olie) en bekleed de bakjes met de plakjes croissant. Druk de plakjes goed aan zodat ze straks een stevig bakjes vormen en bestrooi met een heel klein beetje zout.

    croissant snijden
  2. Breek in ieder bakje een ei en probeer daarbij de dooier heel te laten. Bestrooi met een beetje zout en peper en schuif de vorm in de oven. Laat het ei in ongeveer 15 tot 20 minuten stollen. Daarna kun je de croissantbakjes voorzichtig uit de vorm halen.

    croissant bakjes met ei in muffinvorm

Avocado bacon & eggs

Heerlijk ontbijt of lunch hapje

Gang Ontbijt
Voorbereiding 10 minutes
Kooktijd 15 minutes
Totale tijd 25 minutes
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 2 avocado's
  • 4 kleine eieren
  • 2 plakjes bacon
  • wat geraspte kaas
  • zout

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de plakjes bacon in een droge koekenpan uit. Snijd de avocado's doormidden en haal de pit eruit. Maak met een lepel het gat waar de pit zat in beide helften van de avocado's wat groter. Het ei  moet erin passen. Zet de avocado helften in je muffinvorm voor stabiliteit.

  2. Breek de eieren in de avocodo's. Heb je grote eieren, doe dan 2 in een bakje, kluts te even en verdeel het ei over de avocado's. 

  3. Strooi er wat zout over en verdeel er wat geraspte kaas over. Snijd de uitgebakken bacon in stukjes en strooi het over de avocado's. Schuif de plaat ongeveer een kwartier in de oven en lepel de avocado's daarna uit. 

  4. Meng het overgebleven vruchtvlees met een beetje mayonaise, peper en zout en geeft dit erbij.

Ham & Eggs muffins

Ontbijtmuffins

Gang Ontbijt
Voorbereiding 15 minutes
Kooktijd 45 minutes
Totale tijd 1 hour
Porties 12 stuks
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 280 gram bloem
  • 4 tl bakpoeder
  • 0,5 tl zout
  • 60 gram boter (gesmolten)
  • 7 eieren
  • 180 ml melk
  • 200 gram cheddar
  • 200 gram ham
  • papieren muffinvormpjes

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Mix de bloem, bakpoeder en zout met elkaar. Roer de gesmolten boter erdoor. Je krijgt dan een klonterige massa. 

  2. Roer 3 eieren los met de melk en mix dit door de droge ingrediënten. Mix vooral niet te lang. Snijd de kaas in kleine blokjes, de ham in kleine reepjes en roerbak de andere 4 eieren even. Houd een beetje kaas apart en schep de rest met de  ham en de scrambled eggs door het beslag. 

  3. Vul je muffinvorm met de papieren vormpjes en verdeel het beslag erover. Bestrooi met de achter gehouden stukjes kaas. Schuif de vorm in de oven en bak de muffins in 35 minuten gaar. Doe de satéprikker test om te kijken of ze goed gaar zijn.

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.