Voor de maandag vandaag een snel, makkelijk maar smaakvol recept. Pasta met champignons, kip en Provençaalse kruiden. Ga je voor een dagje zonder vlees, laat de kip dan weg en voeg wat meer champignons toe. In plaats van champignons kun je ook andere paddenstoelen nemen. De meeste soorten combineren goed met Provençaalse kruiden. Je kunt er eventueel nog wat kaas over strooien als je wilt. Enjoy!!
Pasta met kip, champignons en knoflook
Lekker romige pasta
Ingrediënten
- 400 gram spaghetti (of andere lange pasta)
- 50 gram boter
- 600 gram champignons (in kwarten)
- beetje Provençaalse kruiden
- 400 gram kipdijfilet
- verse peterselie (fijn gesneden)
- 3 tenen knoflook (fijngehakt)
Werkwijze
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit een scheutje olijfolie in een wok op grote hapjespan en bak hierin de kip. Voeg dan de champignons en de knoflook toe en bak even mee. Doe de boter erbij en roer het er goed door. Bestrooi met de Provençaalse kruiden.
Schep de spaghetti op borden en verdeel de saus erover. Bestrooi met de fijngehakte peterselie.
Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
1 Opmerking
Superlekker, zelfs mijn dochter die zegt niet van champignons te houden kon dit recept erg waarderen. Wederom mijn dank!