Magimix Cook Expert deel 4: de foodprocessor + recept homemade pindakaas

cook expert zelf maken homemade pindakaas

 

In deel vier van mijn serie over de Magimix Cook Expert ligt de focus op de foodprocessor, want dat is het apparaat namelijk ook gewoon. Nou ja, gewoon ... wel een hele krachtige en veelzijdige. Standaard krijg je bij de Cook Expert (los van de RVS kom, de stoomschaal en de eiwitklopper) namelijk een volledig uitgeruste foodprocessor. Hij wordt geleverd met transparante kommen in 3 maten. Erg handig, want als je een kleine hoeveelheid wilt snijden of raspen kun je de kleine kom daarvoor gebruiken. Verder zitten er 4 snijschijven bij waarmee je in twee maten kunt raspen en plakjes snijden. 

3 transparante kommen
kleine kom met apart mes
4 snijschijven
 

 

De test 

Om de kracht en snelheid van de foodprocessor te testen dacht ik dat het misschien leuk zou zijn om hem te vergelijken met mijn eigen huis-tuin-en-keuken keukenmachine om te kijken of er echt verschil in zit. Een worteltje raspen of een komkommertje in plakjes snijden kunnen ze natuurlijk allebei met gemak (hoewel de Cook Expert dat wel sneller, strakker en gelijkmatiger doet), maar na het zien van de eerste uitzending van 'Koken met Van Boven' van het afgelopen seizoen wilde ik altijd al eens zelf pindakaas maken en dat leek me wel een leuke test voor beide apparaten. Het recept voor de basis pindakaas vind je hieronder terug en ik heb er een paar hele smakelijke variaties op bedacht. Het verschil tussen beide machines was duidelijk: de Cook Expert maakte de pindakaas in no time (minuut of 3 à 4) en mijn eigen keukenmachine deed er meer dan 12 minuten over om dezelfde smeuïge massa te produceren. Bovendien hoefde ik de Cook Expert maar 1 keer te onderbreken om de massa van de kom los te spatelen en bij mijn eigen foodprocessor moest ik dat een keer of 5 doen. 

Behalve een apparaat om mee te koken, haal je met de Cook Expert dus ook een top foodprocessor in huis die standaard al heel compleet is. Je kunt hem nog verder uitbreiden met accessoires, maar echt nodig is dat niet. 

 

 

Pindakaas

Zelfgemaakte pindakaas met heel veel variaties

Gang Broodbeleg
Totale tijd 30 minutes
Porties 1 potje
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 500 gram rauwe pinda's
  • scheutje arachide olie
  • 1 el honing
  • snufje zout

Werkwijze

  1. Pel de pinda's en verwarm de oven voor op 180°C. Spreid de gepelde pinda's uit over een bakplaat, zorg dat ze niet op elkaar liggen. Rooster de pinda's 15 minuten en laat ze vervolgens helemaal afkoelen.

  2. Doe de afgekoelde pinda's in je foodprocessor en laat hem draaien totdat alle pinda's kruimels zijn. Als je pindakaas wilt maken met stukjes erin (en wie wil dat nou niet?) houd dan een paar lepels van de kruim apart. 

  3. Laat de foodprocessor weer draaien. Op een gegeven moment zie je de olie uit de pinda's zorgen voor een smeuïge massa. Doe er een scheutje arachideolie bij en proef even hoeveel zout en honing erbij moet. Laat de machine draaien totdat je de juiste consistentie hebt. Roer vervolgens de achtergehouden pindakruim erdoor. Je (basis) pindakaas is nu klaar!

Variatietips

  1. Ik  heb 8 variaties gemaakt met de basispindakaas waaronder één met hagelslag (waarom ligt dat niet in de winkel?!), één met gember, één met spaanse peper en één met kokosrasp. Laat je fantasie de vrije loop!

 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Voor het schrijven van dit artikel heb ik de Cook Expert in bruikleen gekregen van Magimix
De productfoto's zijn 'embedded' vanaf www.magimix.nl
Overige foto's en teksten zijn gemaakt door Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.