OMK maandboek: maart 2017

maandboek maart

∴⋅∴

Persoonlijk

Maart begon voor mij feestelijk. Zelf werd ik een jaartje ouder, maar ook onze jongste vierde zijn verjaardag. Taart bakken dus! Ik maakte deze appeltaart en deze lekkere yoghurttaart. De dag daarna ging het bergafwaarts want ik ging gigantisch door mijn rug en kon een week of 2 niet meer voor of achteruit, spit. Echt heel pijnlijk en heel beperkend. Inmiddels gaat het gelukkig weer, maar het is nog steeds gevoelig. Verder was het nog een keer feest, want ik vierde mijn eerste blogverjaardag

In the Spotlight

In de rubriek ‘In the Spotlight’ passeerden onder andere de heerlijke frisdranken van Thomas Henry. Verder las je hoe ik pindakaas maakte in de Magimix Cook Expert en nam ik je mee naar Friesland voor oranjekoek en sipelsop

Recepten

Zelf was ik bijzonder tevreden over hoe mijn mosselen waren gelukt en ook mijn vis pasta viel goed in de smaak. Benieuwd naar de best gelezen recepten van maart? Hier komen ze:

3. pasta met kip, knoflook en champignons
2. fu yong hai zonder pakjes en zakjes
1. kip tandoori zonder pakjes en zakjes

 Foodpost

Deze maand vond ik een exemplaar van het Handboek voor de Perfecte Kip van Marcus Polman in mijn brievenbus. In april kun je daarover een review verwachten. Verder ging ik een leuke samenwerking aan met fonQ.nl voor het reviewen van de volautomatische pastamachine van Philips. Vanaf volgende week is het pastaweek op Out mijn Keuken en op donderdag 6 april lees je alles over dit apparaat. 

Wat gebeurde er in  blogland

Met heel veel bewondering last ik het verhaal van Anne-Marie van My Happy Kitchen. Ze onderging een jaar geleden een maagverkleining en vertelt in dit artikel hoe het nu met haar gaat. Ze is al ruim 50 kilo kwijt en is bijna waar ze wil zijn. Ik heb enorm veel bewondering voor mensen die dit aandurven en er vervolgens zo open over vertellen. Daar hebben andere mensen namelijk weer ontzettend veel aan!

Verder heb ik hardop zitten lachen om het verhaal van Karin van Koken met Karin. Karin zat onder andere aan tafel bij Umberto Tan om het verhaal van de groene blijheid dames in perspectief te zetten (Green Happiness, weten jullie nog?). Als voorvechter van onder andere het gebruik van echte boter werd ze benaderd door een marketingbureau om het gezicht te worden van een margarinecampagne. Huh?! Het artikel kun je hier teruglezen. Ik verbaas me er zelf ook regelmatig over voor welke samenwerkingen ik benaderd wordt. Vaak heeft het niet eens iets met eten te maken: telefoonhoesjes, hangmatten, linkruil, nepzoetigheid, pantoffels en thee waarvan je mooi, lief, dun en jong wordt … echt! 

Als je behalve over koken en eten ook graag leest over beautyproducten, dan kan ik je de blog tutje.nl van harte aanbevelen. Tut is een nuchtere Groningse die ik een aantal jaar geleden leerde kennen bij mijn toenmalige werkgever. Wij klikten op het gebied van (over)gewicht, (Friends) humor, (zelf) spot, (anti-kater) zonnebrillen en (puberaal) gieren om niets. Tut schrijft fijn over allerlei belangrijke bijzaken in het leven zoals lippenstiften, handtassen, oogschaduw en fashion. Lees en volg!

Cadeautips

Deze maand heb ik twee tips voor je. Het eerste is een ontzettend leuk boek: de culinaire ziel van Nederland van Eddie Niesten waarover ik een paar dagen geleden dit artikel schreef. Ik heb genoten van de wetenswaardigheden die erin staan, de schrijfstijl van de auteur en vooral van de vele traditionele recepten die erin staan. Verder kreeg ik voor mijn verjaardag wat geld waarvoor ik deze slagroomspuit heb aangeschaft. Een fijn apparaat waarmee je niet alleen slagroom kunt spuiten, maar ook mousses en espuma’s kunt maken. Je gaat hem vast nog wel eens terugzien in een recept of blogartikel. 

 
Volgende maand

We beginnen april met een themaweek over pasta. Ik heb drie moderne en drie klassieke pastagerechten voor je en je leest een review over de pastamachine van Philips. Verder is het natuurlijk Pasen en hopen we op mooi voorjaarsweer met bijpassende gerechten. Er staat een boekpresentatie en een bezoek aan de persdag van PR bureau Miss Publicity op het programma en ik begin deze maand met een nieuwe rubriek: ‘Meet the foodblogger’. In deze rubriek ga ik een aantal collega eetschrijvers aan je voorstellen, want wat je al dacht is waar: ik ben bij lange na niet de enige!

Ik vind het erg leuk als je ook de komende maand weer even komt buurten af en toe. En maak je iets van mijn blog, zet het dan even online met de hashtag #outmijnkeuken of #omk. Vind ik leuk! 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
De productfoto’s zijn embedded vanaf Bol.com, de titelfoto komt van Pixabay
Overige foto’s en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge