Beef Stroganoff uit de slowcooker

Recept Beef Stroganoff

Stroganoff is van oorsprong een Russische saus die gegeten wordt bij rundvlees. Er zijn inmiddels talloze variaties op het originele recept. Dit is er één die je kunt gebruiken in je slow cooker. Heb je geen slow cooker en wil je dit gerecht toch eens maken, dan kun je het ook in een braadpan in de oven maken. Op deze pagina lees je hoe je de tijden en temperatuur kunt omrekenen. Blijf er wel een beetje op letten, want het zijn richttijden die per oven weer wat kunnen afwijken. 

Het recept

Smaakbepalend in het recept is de yoghurt die je er aan het einde doorheen roert. Dat geeft net dat beetje frissigheid dat het nodig heeft. Ook de mosterd geeft het een hele eigen smaak. Ik heb het geserveerd met grof gesneden snijbonen en gekookte aardappelen. Het (printbare) recept vind je hieronder. Enjoy!

 

Slow Cooker Recept Beef Stroganoff slow cooker

Beef Stroganoff uit de Slow Cooker

Gang: Hoofdgerecht
Voorbereiding: 20 minutes
Kooktijd: 4 hours
Totale tijd: 4 hours 20 minutes
Porties: 4 personen
Auteur: Out mijn Keuken

Rustig gegaard rundvlees in een heerlijke saus

Print

Ingrediënten

Werkwijze

 1. Doe de reepjes vlees in een kom en strooi de bloem erover. Schep het met je handen goed door elkaar zodat de bloem zich goed verspreidt. 

 2. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak het vlees hierin bruin. Past het niet in één keer? Doe het dan in 2 of 3 porties. Bestrooi met zout en peper. Doe het vlees vervolgens in de binnenpan van je slow cooker.

 3. Bak vervolgens in het achtergebleven bakvet de sjalotjes en de champignons. Breng op smaak met peper en zout. Doe de knoflook erbij en laat nog een minuutje bakken. Blus af met de rode wijn en voeg het bij het vlees in de slow cooker. 

 4. Voeg de rest van de ingrediënten toe (behalve de yoghurt en de peterselie). Roer alles even goed door elkaar en zet de pan op 'low'. Bij mij was het vlees in 4 uur mooi gaar, maar dat kan verschillen. Het hangt er ook een beetje vanaf hoe groot en dik je de reepjes vlees hebt gesneden. In alle gevallen geldt: je eet als het klaar is en niet als het tijd is 😉

 5. Bereid intussen je bijgerechten. Ik heb er gekookte aardappelen en groente bij gedaan, maar het is ook heel lekker met bijvoorbeeld tagliatelle. 

 6. Roer vlak voor het serveren de yoghurt erdoor en bestrooi het met de peterselie. 

 

 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto’s en teksten in dit artikel zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©Outmijnkeuken.nl

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

2 comments

 1. Misschien een gekke vraag, hoewel bestaan er gekke vragen?
  Kan je een Cook Expert ook als een slow cooker gebruiken?
  En zo ja, welke temperatuur is dan “Low” en “High”?
  Bedankt.
  Lu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge