Chocolade ei gevuld met sinaasappel mousse

Recept sinaasappel mousse

∴ 

Deze sinaasappel mousse is echt Hemels! Niet heel gezond natuurlijk, want er zit zowel een lading suiker als een lading slagroom in, maar voor af en toe moet dat kunnen hoor. Het leuke van mousses is dat je ze op verschillende manieren kunt presenteren. Als je het serveert in een half (hol) chocolade ei, heb je een mooi paas dessert. Zo’n half chocolade ei kun je natuurlijk zelf maken (zoals ik heb gedaan) maar dan heb je chocolade mallen nodig in de vorm van een ei. Je kunt ook een verrassingsei (of een chocoladepaashaas) kopen en die voorzichtig met een warm mes opensnijden zodat je twee helften hebt. 

Het recept

Het recept voor de sinaasappel mousse heb ik hieronder voor je uitgeschreven. Ik heb er ook bijgezet hoe ik de chocolade eieren heb gemaakt. Het is niet moeilijk, het kost alleen wat tijd. Misschien leuk om eens met de kids te doen. Enjoy!

chocolade ei gevuld met sinaasappel mousse

Chocolade ei gevuld met sinaasappel mousse

Gang: Nagerecht
Porties: 4 personen
Auteur: Out mijn Keuken

Leuk voor Pasen!

Print

Ingrediënten

Voor de chocolade eieren

Voor de sinaasappel mousse

Werkwijze

Voor de chocolade eieren

  1. Smelt de chocolade au bain marie. Giet een lepeltje van de gesmolten chocolade in de mal en laat het ronddraaien totdat de vorm geheel bedekt is. Je kunt hiervoor ook een bakkwast gebruiken. Zet de vorm in de koelkast totdat de chocolade is opgesteven en niet meer glanst (minuut of 10). Herhaal deze stappen totdat je een stevig bakje hebt. Ik heb bakjes gemaakt van 5 lagen. Los de eieren uit de vorm en laat ze in de koelkast een tijdje door en door opstijven. 

Voor de sinaasappelmousse

  1. Leg de gelatine blaadjes in een laagje koud water en laat ze zacht worden. Verwarm 100 ml van de sinaasappelsap in een pannetje en los de gelatine blaadjes één voor één op in het hete sap. Voeg dan de overige sinaasappelsap en het citroensap toe en verwarm. Los de suiker erin op. Laat dit mengsel helemaal afkoelen in de koelkast en roer er regelmatig even in. Het moet een massa van yoghurtdikte worden. 

  2. Klop de slagroom (zonder suiker!) lobbig en spatel dit door het afgekoelde sinaasappelmengsel. Doe de mousse over in spuitzakken en bewaar die in de koelkast tot gebruik. Dit laatste is uiteraard alleen nodig als je de mousse ergens in wilt spuiten. Lepelen kan ook en dan kan je het gewoon in een bakje laten zitten.

  3. Spuit de mousse vlak voor serveren in de vorm en garneer met chocolade paaseitjes. Serveer meteen. 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
De achtergrondfoto van de paaseieren komt van Pixabay
Overige foto’s en teksten in dit artikel zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©Outmijnkeuken.nl

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge