Meet the foodblogger: Talk Nomz To Me

Talk Nomz to me
∴ Meet the Foodblogger – Talk Nomz To Me 

In de rubriek ‘Meet the Foodblogger’ stel ik collega foodbloggers aan je voor. Want je had het vast al geraden: ik ben bij lange na niet de enige eetschrijver. Er staat zoveel leuks en lekkers online en ik vind het heel erg leuk om de mensen achter de teksten en foto’s eens aan je voor te stellen. Ik doe dit aan de hand van een vragenlijst die ik de bloggers heb voorgelegd. Vandaag: Talk Nomz To Me.

Wie ben je, hoe oud ben je en wat doe je naast het bloggen?

Mijn naam is Linda, 35 lentes jong, moeder van vier geweldige kinderen in de leeftijd van 11, 9, 7 en 6 jaar. Ik houd me bezig met het bloggen op twee blogs waarvan ik het foodblog samen voer met mijn vriend die in het dagelijks leven chef-kok is en sinds kort met mijn oudste zoon als teammember die ook chef-kok wil worden. Zelf ben ik op zoek naar een baan, maar stiekem heb ik mijn handen al vol aan de blogs, het gezinsleven, ons vijfde poezenkind en extra food- en horeca gerelateerde bezigheden zoals receptontwikkeling en het leveren van maatwerk calculatiesheets voor uiteenlopende horecazaken.

Hoe heet je blog en waarom ben je met bloggen begonnen?

Ons foodblog is puur uit baldadigheid ontstaan. Ik heb geen vaktechnische achtergrond en als je dan door omstandigheden af en toe thuis in de keuken komt te staan met iemand die er voor op school heeft gezeten en die jarenlange ervaring heeft kan dat (op de goede manier) heerlijk knetteren. Op een gegeven moment was het standaard argument over en weer “Ga anders lekker bloggen als je het zo goed weet” en zo is talknomztome.nl geboren.

Mijn andere blog heet www.the-happy-housewife.nl en is een overblijfsel uit de tijd dat ik nog een eigen bedrijf in de beautybranche had. Toen had ik ook een beauty gerelateerd blog en daar kon ik niet alles kwijt wat ik online wilde gooien. Toen ben ik voor de lol ook gaan bloggen op The Happy Housewife. Door omstandigheden heeft dat blog een paar jaar stil gelegen. Sinds een paar weken ben ik ook daar de draad weer aan het oppakken.

Talk nomz to me logoWat vind je leuk aan bloggen en wat vind je minder leuk?

Het leukste aan bloggen vind ik dat ik mijn baldadigheid kan delen en dat ik kan vertellen over alles wat ik maar wil. Het is leuk om bezig te zijn met dingen waar je plezier in hebt en dit plezier over te dragen aan andere mensen. Het heeft me al veel leuke contacten opgeleverd in de loop der jaren en ik hoop dat daar nog veel meer contacten bijkomen.

Wat ik minder leuk vind is als het verplichte “promoten” als je wilt groeien met je blog. Als dat gekwezel op social media voelt voor mij al heel snel nep. Soms heb ik 10 keer per dag zin om iets te delen omdat ik bijvoorbeeld met iets heel leuks bezig ben. Daarentegen zijn er ook aaneengesloten dagen dat ik eigenlijk niets te melden heb en dus ook helemaal niets post op welk social media kanaal dan ook. Niet verantwoord als je van bloggen je werk zou willen maken, maar ik MOET al genoeg. En op die manier houd ik mijn plezier vast. Dat vind ik het allerbelangrijkste. Dan moet het maar een paar jaar langer duren voor ik rijk en beroemd ben 😉

Waar blog je het liefst over?

Eten (duh), muziek en knutselen/creatief zijn.

Wat vind je zelf het aller lekkerste en zijn er ook dingen die je absoluut niet lust?

Als het pittig is ben ik al heel snel tevreden. Sushi ben ik ook gek op. Eigenlijk op bijna alles wat geen Hollandse kost is. Wat ik absoluut niet lust is zuurkool. Ik zou geen boek maar een bibliotheek vol kunnen schrijven over hoe ontzettend smerig ik zuurkool vind. Dat is ook het enige soort eten wat ik zelfs weiger klaar te maken. Dat wil ik niet eens in huis hebben!

Wat is je favoriete hulpmiddel in de keuken en wat is je grootste keuken miskoop?

Het professionele messenblok wat hier in de keuken staat is en blijft mijn favoriete hulpmiddel. Inmiddels heb ik natuurlijk ook wel een beetje privélessen gehad waar het snijtechnieken betreft en met de messen die we hebben kan ik vrijwel alles.

Mijn grootste miskoop is jaren geleden de Perfect Press geweest. Dat was zo’n Tell Sell ding waarmee je vanalles heel gemakkelijk en snel zou kunnen snijden, stampen, roeren en weet ik veel wat. Je raad het al; It didn’t work. Die is ontzettend zonde geweest van het geld.

Wie zou je graag eens willen ontmoeten en waarom (dead or alive)?

Haha, dat is een gesprek wat wij hier in huis heel vaak voeren en vaak als we aan het sjouwen zijn in de keuken. Op mijn lijst staan in ieder geval (dead or alive); Alan Rickman, Morgan Freeman, Patrick Steward, Dwaye Johnson (The Rock), Dave Navarro, Ian McKellan, Johnny Depp, Anthony Bourdain en Jon Taffert. Voornamelijk omdat ik gewoon heel benieuwd ben hoe deze personen in het echt zijn. En Anthony Bourdain en Jon Taffert (Bar Rescue) omdat ik van ze zou willen leren om zo het perfecte eigen restaurant neer te zetten. Dave Navarro is de vreemde eend in de bijt. Ik doe niet aan celebrity crushes, maar ik denk dat ik wel iets van een giechelend-bakvis-dingetje zou doen als ik een avondje met hem in de kroeg kon zitten.

En wat zou je dan voor hem of haar koken en waarom?

Dat zou een tafel vol met lekkere hapjes worden. Tapas style, maar meer georiënteerd op verschillende wereldkeukens. Dat is allemaal gemakkelijk voor te bereiden, er is voldoende keuze voor iedereen, je hoeft niet van tafel om verschillende gangen te serveren en zo blijft er meer tijd over voor goede gesprekken. Dat, en door dat soort eten op tafel te zetten kom je er ook snel genoeg achter of je met iemand te maken hebt die zichzelf durft te zijn of dat er nog steeds een image wordt hooggehouden. Of had je gedacht dat er op die tafel geen kipkluifjes, spareribs en ongepelde garnalen zouden staan? 😉

Welk recept op je blog zegt het meeste over wie jij bent en waarom?

Dat is een lastige vraag. Alle recepten zeggen iets over mij omdat het is hoe ik mijn eten maak. Heel divers, vaak knallende smaken, soms heel nostalgisch en soms doe ik maar wat en komt er iets lekkers uit. Het meest trots ben ik denk ik wel op het recept voor appeltaart (http://www.talknomztome.nl/appeltaart-zoals-omi-hem-maakte/). Dat recept heb ik van mijn oma gekregen. Zij maakte vroeger altijd appeltaart voor iedere reden die bedacht kon worden om appeltaart te eten. Niet alleen voor verjaardagen, maar ook omdat het maandag was, omdat de zon scheen, omdat het regende, omdat het gewoon lekker was, enz. Ze is al een paar jaar een sterretje, maar als ik appeltaart naar haar recept op tafel zet is ze er nog altijd bij.

Waarom moeten mijn lezers echt eens op jouw blog komen kijken?

Voornamelijk omdat ik mezelf niet al te serieus neem. Natuurlijk besteed ik aandacht aan de dingen die ik online deel, maar ik heb voornamelijk lol in wat ik doe en als het goed is blijkt dat uit de dingen die ik online deel.

Dank je wel voor je medewerking Linda! 

Talk Nomz to Me en The Happy Housewife zijn te volgen via social media:

www.facebook.com/talknomztome 
https://twitter.com/TalkNomzToMe 
www.instagram.com/talknomztome 
www.pinterest.com/talknomztome 
www.facebook.com/TheHappyHousewifeNL 
www.twitter.com/EnchantingLinda 
www.instagram.com/EnchantingLinda

 

 

 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto’s en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken in samenwerking met Linda van Talk Nomz to Me

©Out mijn Keuken

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

1 comment

  1. Leuk! Heel herkenbaar dat ” moeten” posten op social media. Ik pak dat net zo aan, soms een hele tijd niets en dan weer een overdosis omdat ik ineens inspiratie heb. Op mijn blog zelf gebeurt dat trouwens ook wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge