Kipfilet gevuld met groene asperges

kipfilet gevuld met groene asperges en cheddar

∴ 

Vandaag een tip voor het paasmenu: een kipfileetje gevuld met groene asperges en cheddar. Een bijzonder en gezond maaltje. Groene asperges vind ik echt bij het voorjaar horen, hoewel ze veel langer verkrijgbaar zijn. In het voorjaar smaken ze altijd net een tikkie beter. Of dat op feiten berust of dat het tussen je oren zit laat ik maar in het midden. Ik heb voor dit gerecht aspergetips gebruikt, dan heb je meteen het juiste formaat. Je kunt natuurlijk ook gewoon hele asperges nemen, maar let er dan wel op dat je het onderste houtige gedeelte verwijdert. Heb je hele dikke asperges, dan is het misschien goed om ze heel even voor te koken. De zachte smaak van de asperges combineert heel goed met de smaak van kip en de pit van de cheddar. Cheddar smelt makkelijk en de smaak trekt daardoor helemaal in de asperges en kip. Eén tip: laat de goedkope ‘plastic’ cheddar liggen en geef iets meer uit voor een cheddar van goede kwaliteit. Je proeft echt het verschil!

Keukentouw

Het grote nadeel van gevulde kipfilet is dat het tijdens het bakken 9 van de 10 keer uit elkaar valt. Dé oplossing hiervoor is keukentouw. Keukentouw is gewoon bij Albert Heijn te krijgen. Ik weet dat er allerlei regels zijn voor het opbinden, maar eerlijk gezegd doe ik maar wat. Mea Culpa. Als het uiteindelijk maar stevig bij elkaar blijft zitten is het prima! Het keukentouw kun je gewoon meebakken, zowel in de pan als in de oven. Een andere optie is de kipfilets ‘dichtrijgen’ met satéprikkers. Die methode werkt ook, maar vind ik minder prettig. Het bouwwerk wordt minder stevig en ik houd er niet zo van om dingen in mijn vlees te prikken, omdat je dan sappen verliest. 

Het recept
hoofdgerechten kip recept kipfilet gevuld met groene asperges en cheddar

Kipfilet gevuld met groene asperges en cheddar

Gang: Hoofdgerecht
Totale tijd: 40 minutes
Porties: 4 personen
Auteur: Out mijn Keuken

Een sappig gevuld kipfileetje

Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Snijd de kipfilets overdwars in. Sla de bovenste flap naar buiten en leg een plakje cheddar en een vierde deel van de groene asperges op het onderste deel. Sla de bovenste flap er weer overheen en bestrooi het pakketje met zout en peper.

  2. Bind het pakketje met keukentouw dicht (of houd het bij elkaar met satéprikkers). Herhaal dit met de andere drie kipfilets. 

  3. Verwarm de oven voor op 200°C en smelt een klontje boter in een koekenpan. Bak de kipfilets hierin aan beide kanten goudbruin (ze hoeven nog niet gaar te zijn).

  4. Schep de pakketje uit de pan en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif de plaat in de oven en laat de kipfilets in de oven in ongeveer een kwartier gaar worden. 

  5. Verwijder het touw door dit weg te knippen en serveer de kipfiletpakketjes met groente (in mijn geval waren het snijbonen) en gebakken aardappelen.

 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto’s en teksten in dit artikel zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©Outmijnkeuken.nl

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge