Easy Peasy bakken: slagroomhoorntjes

recept slagroomhoorntjes

 

∴⋅∴

Ik ben niet zo'n hele goede bakker dus ik ben altijd op zoek naar eenvoudige maar smakelijke oplossingen voor gebak en taart. Vroeger was ik altijd gek op slagroomhoorntjes. Als de doos met gesorteerd gebak voorbij kwam hoopte ik altijd dat alle volwassenen die zouden laten liggen, zodat er eentje voor mij over zou blijven. Ja, zo ging dat .... kinderen hadden de laatste keuze.  

Slagroomhoorntjes

Slagroomhoorntjes zijn kinderlijk eenvoudig om te maken, echt! Het enige bijzondere dat je nodig hebt zijn de vormpjes, maar die zijn niet zo heel duur en als je ze eenmaal hebt, zul je ze vast veel vaker gaan gebruiken. De vormpjes heten roomhoornpennen en zijn onder andere verkrijgbaar bij Dille & Kamille. Verder heb je een spuitzak nodig om de hoorntjes vol te spuiten. De room erin lepelen kan ook, alleen kom je dan lastig  helemaal onderin het puntje.

Het recept

Het recept voor de slagroomhoorntjes vind je hieronder. Ik heb een beetje citroensap door de room gedaan omdat ik dat lekker fris vind, maar dat kun je natuurlijk ook weglaten of vervangen door iets ander. Denk bijvoorbeeld aan wat vanille-  of amandelessence. Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik het graag!

Slagroom hoorntjes

Een heerlijk gebakje dat erg eenvoudig is om te maken. 

Gang gebak, Patisserie
Voorbereiding 10 minutes
Kooktijd 15 minutes
Totale tijd 40 minutes
Porties 10 stuks
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

 • 10 plakjes roomboter bladerdeeg
 • beetje kristalsuiker
 • 400 ml slagroom
 • 2 zakjes vanillesuiker
 • 1 el citroensap

Extra nodig:

 • roomhoornpennen

Eventueel:

 • 1 zakje klopfix

Werkwijze

 1. Haal de bladerdeeg plakjes uit de verpakking en laat ze ontdooien. Smeer de roomhoornpennen lichtjes in met wat boter. Ik heb zes roomhoornpennen en heb dus in twee rondes gebakken. 

 2. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg een plakje ontdooide bladerdeeg met het plastic aan de onderkant op je snijplank. Snijd het plakje met een scherp mes doormidden (alleen het deeg, niet door het plastic snijden) en snijd de helften nogmaals doormidden. Je heb nu vier reepjes bladerdeeg.

 3. Wikkel de reepjes nu om de roomhoornpennen. Begin bij de punt en vouw het reepje in een spiraal naar boven. Begin met het volgende reepje waar het vorige reepje is geëindigd.

 4. Vouw zo de vier reepjes in een spiraal om de roomhoornpen naar boven en druk de uiteinden goed aan. Bestrijk het deeg heel lichtjes met wat water en strooi er wat kristalsuiker over. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 15 minuten goudbruin.

 5. Laat de pennen even afkoelen voordat je ze eruit haalt, want ze zijn natuurlijk loeiheet! Verwijder dan de metalen pennen en maak eventueel je tweede lading. Laat de hoorntjes goed afkoelen, anders smelt de slagroom onmiddellijk.

 6. Sla de slagroom stijf met de vanillesuiker en een eetlepel citroensap (zonder mag natuurlijk ook). Als je de hoorntjes niet meteen gaat eten is het verstandig om wat klopfix aan je slagroom toe te voegen, zodat het wat langer mooi stijf blijft.  

 7. Doe de slagroom in een spuitzak en spuit de room in de hoorntjes. Maak af met een framboos en wat poedersuiker.

  bakken - taart recept slagroomhoorntjes

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn gemaakt door Esther Out voor Out mijn Keuken
©Out mijn Keuken 2017

Dit vind je vast ook leuk

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.