Makreel salade met yoghurt

recept makreel salade

Als foodblogger het je soms toch maar geluk. Zo kreeg ik pas geleden de Foodybox van pr bureau Kroon op het Werk. Hierin zat allerlei lekkers om uit te proberen. Drie van de ingrediënten heb ik dezelfde dag nog gebuikt: de Wasa bio Roggenvollkorn crackers, de Jersey yoghurt en de gerookte makreel.

recept makreel salade

Het recept

Ik heb de makreel salade gemaakt met yoghurt in plaats van met mayonaise. Dit scheelt een hoop lege calorietjes en de fris zure smaak van de yoghurt past perfect bij de vettige vis. Hieronder lees je hoe ik de makreel salade heb gemaakt. Ga je het ook maken? Zet het dan even online met #outmijnkeuken. Vind ik leuk!

lunch makreel salade

Makreel salade

Gang: Lunch, salade
Totale tijd: 15 minutes
Porties: 8 personen
Auteur: Out mijn Keuken

lekker bij de lunch

Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Verwijder de kop, de staart en de huid van de vis en pluk het vlees van de graten. Trek het wat uit elkaar en verzamel het vlees in een ruime kom.

  2. Voeg de overige ingrediënten toe en schep alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Is de substantie wat te dik, voeg dan nog wat vocht uit het augurkenpotje toe. Dit is zoet/zuur van smaak en past er goed bij. 

Notities

#outmijnkeuken 

 

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge