Als foodblogger het je soms toch maar geluk. Zo kreeg ik pas geleden de Foodybox van pr bureau Kroon op het Werk. Hierin zat allerlei lekkers om uit te proberen. Drie van de ingrediënten heb ik dezelfde dag nog gebuikt: de Wasa bio Roggenvollkorn crackers, de Jersey yoghurt en de gerookte makreel.
Het recept
Ik heb de makreel salade gemaakt met yoghurt in plaats van met mayonaise. Dit scheelt een hoop lege calorietjes en de fris zure smaak van de yoghurt past perfect bij de vettige vis. Hieronder lees je hoe ik de makreel salade heb gemaakt. Ga je het ook maken? Zet het dan even online met #outmijnkeuken. Vind ik leuk!
Makreel salade
lekker bij de lunch
Ingrediënten
- 1 gerookte makreel
- 1 Granny Smith appel in kleine blokjes
- 1 rode paprika in kleine blokjes
- 6 augurken in kleine blokjes
- 1 tl mosterd
- 1 el citroensap
- 100 ml yoghurt
- zout
- peper
Werkwijze
Verwijder de kop, de staart en de huid van de vis en pluk het vlees van de graten. Trek het wat uit elkaar en verzamel het vlees in een ruime kom.
Voeg de overige ingrediënten toe en schep alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Is de substantie wat te dik, voeg dan nog wat vocht uit het augurkenpotje toe. Dit is zoet/zuur van smaak en past er goed bij.
Notities
#outmijnkeuken