Boekreview: Zeelust van Jonah Freud en Cijn Prins

kookboeken Zeelust

Kort geleden verscheen ‘Zeelust’ van Jonah Freud en Cijn Prins. Het boek werd feestelijk onthaald met een rondleiding over de visafslag in IJmuiden en een heerlijk ontbijt bij BASE Cooking Store waar René Pluijm onder andere eieren bakte op de Ofyr. 

De rondleiding op de visafslag

En zo stapte ik op maandagochtend al vroeg in de auto op weg naar IJmuiden. Het was relatief rustig op de visafslag, dus we konden overal even goed onze neus insteken. Ik kende de wereld achter het visje op je bord niet, dus ik vond het erg tof om te zien hoe het visje zijn weg naar mijn bord vindt. Een korte impressie van de rondleiding zie je hieronder.

Ontbijt

Aan de overkant van de visafslag bevindt zich BASE Cooking Store en daar was een heerlijk ontbijt klaargezet. Als je in de buurt bent moet je daar echt eens gaan kijken. Zonder jullie jaloers te willen maken … ach kijk zelf maar even. 

  • René Pluijm bakt eieren of de ofyr
Zeelust

Maar het ging natuurlijk allemaal om het boek ‘Zeelust’. Zeelust is geen kookboek, maar een culinaire gids over de volledige westkust van Nederland. Van Texel tot Zeeland zijn in de gids allerlei adressen langs de Noordzeekust opgenomen waar je lekker kunt eten, bijzondere ijsjes kunt krijgen en mooie winkeltjes kunt vinden. Ik nam de proef op de som en liet het boek aan mijn vader zien, die in zijn jeugd jaren in Den Helder heeft gewoond. En ja, het ijs van Wim Laan was toen een begrip en is het nu nog steeds.

 
De auteurs
De makers van ‘Zeelust’

Auteurs Jonah Freud en haar dochter Cijn Prins zijn samen van Texel naar Zeeland van badplaats naar badplaats gereisd en hebben voor iedere plaats uitgeplozen waar je het lekkerste visje kunt eten, waar je een goed biertje kunt drinken, waar de kaas het lekkerst is en waar je goed brood kunt kopen. Het heeft geresulteerd in een bijzonder handige gids die je absoluut bij je moet steken als je een weekendje (of weekje) aan de kust in eigen land gaat doorbrengen. Het boek heeft een handig formaat en past makkelijk in de gemiddelde handtas. De pagina’s zijn voorzien van mooie sfeerfoto’s van Coco Duivenvoorde en die maken het ook een fijn boek om in te bladeren. 

 

Conclusie

Ga je binnenkort een paar dagen ergens aan de Noordzeekust doorbrengen: neem ‘Zeelust’ mee om het je makkelijk te maken de beste culinaire plekjes te vinden! Het is een handig gidsje waar je makkelijk in kunt zoeken. Zeelust is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com voor €18,95.


 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Het boek is mij voor het schrijven van dit artikel ter beschikking gesteld door de uitgever (Fontaine)
©Outmijnkeuken.nl

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge