Krokante kip met sinaasappel en groene asperges

met kip krokante kip met asperges

Kip en sinaasappel combineren fantastisch. Je zou deze krokante kip ook met citroen kunnen maken, lekker op een warme dag. Maar omdat het nog niet zo heel warm is, heb ik voor sinaasappel gekozen. De asperges maken er een echt voorjaarsgerecht van. Je bakt het gerecht in één keer op een bakplaat en je hoeft dan alleen nog maar iets van aardappelen of rijst erbij te maken. 

Het recept:

Het krokante laagje op de kip krijg je door het te paneren met panko of paneermeel. Hieronder omschrijf ik precies hoe je dat doet. Mocht er nog iets niet duidelijk zijn, dan hoor ik het graag. 

hoofdgerechten kip krokante kip met asperges

Krokante kip met sinaasappel en groene asperges

Gang: Hoofdgerecht
Totale tijd: 45 minutes
Porties: 4 personen
Auteur: Out mijn Keuken

Plaatgerecht uit de oven

Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Neem 3 diepe borden. Doe in het eerste bord de bloem. Mix in het tweede bord de panko met 50 gram Parmezaanse kaas, de gedroogde peterselie, de knoflookpoeder, wat zout en wat peper. Rasp ongeveer 2 theelepels van de schil van de sinaasappel en pers de sinaasappel uit. Pers ook de helft van de tweede sinaasappel uit. Snipper de knoflook teentjes. Mix in het derde bord de sinaasappelschil met ongeveer 4 eetlepels sinaasappelsap, de gesnipperde knoflook met ongeveer 5 eetlepels van de gesmolten boter. Klust goed door en bewaar ongeveer 4 eetlepels hiervan in een apart bakje. 

  2. Snijd de kipfilet in 3 of 4 repen (afhankelijk van de grootte van de filets). Zet een bakplaat bekleed met bakpapier klaar. Haal de stukken kipfilet een voor een door de bloem, dan door het sinaasappelmengsel en vervolgens door de panko met Parmezaan. Verdeel de stukken kip vervolgens over de bakplaat. Strooi wat van de lemon pepper over de stukken kip. Schuif de plaat in de oven en bak de kip een minuut of 10.

  3. Haal de plaat uit de oven en draai de stukken kip om. Snijd het houtige onderstukje van de asperges en verdeel de asperges over de bakplaat bij de kip. Sprenkel de het achtergehouden sinaasappelmengsel over de asperges en bestrooi ze met de rest van de Parmezaanse kaas.

  4. Snijd de andere helft van de tweede sinaasappel in plakjes en verdeel ze over de kip en de asperges. 

  5. Schuif de plaat weer in de oven en bak het gerecht nog zo'n 10 à 12 minuten. 

Notities

Lekker met geroosterde aardappelen

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto’s en teksten zijn gemaakt door Esther Out voor Out mijn Keuken
©Out mijn Keuken 2017

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge