Omelet met spinazie en geitenkaas (vegetarisch)

hoofdgerechten vegetarisch lunch omelet

Snel, makkelijk en gezond. Dat is deze vegetarische omelet met geitenkaas en spinazie. Ook hiermee kun je weer naar hartenlust variëren. Als je de omelet met 2 eieren maakt heb je een heerlijk lunchgerecht. Maak je hem met 3 of 4 eieren dat heb je een stevige avondmaaltijd. 

Het recept

De truc bij het bakken van een omelet is: rustig aan! Als je de eieren in de pan hebt gegoten laat het dan op laag vuur rustig stollen. De omelet hoeft niet te bruinen, maar moet stevig genoeg zijn om als een soort pannenkoek uit de pan te glijden. Hij moet ook weer niet zo droog zijn dat je hem niet meer dubbel kunt vouwen. Op laag vuur duurt dit zo’n 4 à 5 minuten. Dit is een richtlijn, het kan zomaar zijn dat het bij jou wat langer of korter duurt. 

hoofdgerechten vegetarisch lunch

Omelet met geitenkaas en spinazie (vegetarisch)

Gang: Hoofdgerecht, Lunch
Totale tijd: 30 minutes
Porties: 1 persoon

Vegetarische omelet voor de lunch of hoofdmaaltijd

Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Snijd de champignons in kwarten of plakjes en de rode paprika in blokjes. Was de spinazie en droog het zorgvuldig. Snijd de geitenkaas in kleine stukje en snijd de lente ui in ringetjes en de peterselie fijn. 

  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de champignons goudbruin en de paprika zacht. Voeg op het laatst de spinazie toe en laat even meeslinken. Haal de pan van het vuur. 

  3. Kluts in een kom de eieren los met wat peper en zout. Doe een klein beetje olijfolie in (anti aanbak) koekenpan en vet de bodem van de pan ermee in (met een kwastje). Verhit de pan en giet het eimengsel er voorzichtig in. Draai de pan rond zodat het een mooie dunne plak wordt en laat het dan op laag vuur rustig gaar worden.  

  4. De omelet is klaar als je met een spatel de randen makkelijk los kunt maken. Laat de omelet vervolgens op een bord glijden. 

  5. Beleg de helft van de omelet met de groente en verdeel de geitenkaas erover. Sla de andere helft van de omelet over het groentemengsel heen en bestrooi met de lente uitje en de peterselie. 

 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto’s en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge