Maaltijdsoep met aardappel, maïs en spek

hoofdgerechten varkensvlees soepen

Op kille of gure dagen eet ik graag een goed gevulde maaltijdsoep. Dampend heet en met krachtige smaken. Ik kan daar enorm van opknappen. Deze soep wordt niet gepureerd. Als je het echt wilt kun je dat wel doen, maar dan moet je de spekjes even apart bakken en later toevoegen. 

Het recept

In deze soep proef je een bijzondere smaakcombinatie, zoet en zout. Het zoete van de maïs combineert heel goed met het zoute van het spek. De aardappel levert een stevige basis waardoor je een volwaardige maaltijdsoep krijgt. Ik ben nogal gek op koriander, dus dat heb ik erover gestrooid. Vind je dat niet zo’n succes, kies dan voor bijvoorbeeld peterselie.

soepen recept maaltijdsoep

Maaltijdsoep met aardappel, maïs en spek

Gang: Hoofdgerecht, Maaltijdsoep
Voorbereiding: 20 minutes
Kooktijd: 45 minutes
Totale tijd: 1 hour 5 minutes
Porties: 4 personen
Auteur: Out mijn Keuken

Comfort food voor kille dagen

Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Bak de spekblokjes in een klein scheutje olie tot ze goudbruin zijn. Doe dit in een pan waar je de hele soep verder in kunt bereiden, bijvoorbeeld een gietijzeren braadpan

  2. Was en schil intussen de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Giet de maïs af en laat even goed uitlekken. Voeg de aardappelblokjes en de maïs bij de spekjes en roerbak even een minuut of 5 mee. 

  3. Voeg vervolgens de bouillon toe en breng het aan de kook. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat de soep een minuut of 20 rustig pruttelen. 

  4. Roer de crème fraîche erdoor en laat nog even pruttelen. Proef en breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in kommen en bestrooi met de koriander.

Notities

#outmijnkeuken #omk

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto’s en teksten zijn gemaakt door Esther Out voor Out mijn Keuken
©Out mijn Keuken 2017

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

3 comments

  1. Oh, wat een heerlijke soep lijkt me dit!! Ik ga deze zeker maken Esther. Echter, ik ben een van de mensen, die koriander echt niet lekker vinden. Van een vriendin hoorde ik, dat het niet lekker vinden van koriander genetisch bepaald is. Je kunt het dus niet ‘leren eten’, zoals b.v. olijven. Maar niet erg, bladpeterselie dus!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge