Hoe maak je zelf ijsthee siroop van je favoriete theesmaak?

recept ijsthee siroop

Kort geleden ontving ik vier nieuwe smaken thee van Celestial Seasonings om te proeven. De nieuwe biologische lijn heeft vier bijzondere smaakcombinaties: Kaneel & Kardemom, Kamille & Lavendel, Gember & Geelwortel en Matcha Groen. Lekker, vooral de kaneel & kardemom smaak! Nu drink ik in de zomer maar weinig thee. Als ik iets warms drink is het koffie en verder vind ik koud drinken in de zomer gewoon lekkerder. IJsthee siroop van je lievelings theesmaak op voorraad hebben is dan een prima oplossing.

Wist je dat je van de favoriete thee ook ijsthee siroop kunt maken?

Hieronder heb ik voor je uitgeschreven hoe je van je favoriete theesmaak ijsthee siroop kunt maken. Let op: erg ZOET! Er gaat een shitload suiker in om er een siroop van te maken. Je moet het dan ook naar smaak aanlengen met koud water, net als ranja. Voor de één is drie druppels zoet genoeg, de ander houdt van een duimdik laagje en een derde zou de siroop zo wel willen drinken 😉 Met een flesje siroop van 300/350 ml kun je waarschijnlijk tussen de anderhalf en twee liter ijsthee maken. Doe het in een mooie kan met veel ijsblokjes en wat schijfjes citroen. Zorg dat het goed koud is, want dan is ijsthee het allerlekkerst.

recept ijsthee siroop

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge