Ik ben nogal gek op roerei. Normaal gesproken maak ik het altijd op deze manier. In Turkije kennen ze ook een variatie op roerei, menemen. Het is roerei met tomaat en is waanzinnig lekker. Er wordt verder geen vlees of vis in verwerkt, dus het is een ideaal ontbijt- of lunchgerecht voor een dagje zonder vlees of als je gasten hebt die vegetarisch eten.
Het recept
In dit recept worden groene pepers gebruikt. Je kunt ze vrij makkelijk krijgen bij de Turkse supermarkt, maar heb je die niet in de buurt en heeft je plaatselijke supermarkt het niet, kies dan rode pepers. Houd je niet zo van pittig (wat ik me bij ontbijt of lunch best voor kan stellen) dan kun je de peper ook vervangen door een groene paprika.
Turks roerei, Menemen
Lekker ontbijt- of lunchgerecht
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 groene peper
- 4 eieren
- 5 tomaten
- zout naar smaak
- peper naar smaak
- beetje chilivlokken
Werkwijze
Snipper de ui, knoflook en de groene pepers (verwijder pitjes en zaadlijsten). Kun je geen groene pepers vinden, dan kun je rode nemen. Houd je niet van pittig, neem dan een groene paprika. Snijd de tomaten in kleine blokjes.
Verhit een scheutje olie in een ruime koekenpan en en fruit hierin ui, knoflook en groene pepers. Voeg dan de tomaten toe en bestrooi met peper en zout. Roer door en op het moment dat het wat begint in te dikken breek je de eieren boven de pan.
Roer de eieren door het tomatenmengsel en laat het op laag vuur rustig stollen. Blijf af en toe roeren en pas op dat het niet te droog wordt. Bestrooi eventueel nog met wat chiliflakes en serveer met lekker vers Turks brood.
Notities
#outmijnkeuken #omk
Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl