Pasta met kaas en ham uit de oven – recept

Recept pastaschotel met ham en kaas

Wat doe je als je hongerige kind laat thuiskomt na een lange schooldag met de uitdrukkelijke wens: pasta met kaas, heeeeel veeeel kaas … tsja, dan heb je weinig keus. Niet dat ik dat erg vind, want ik ben gek op kaas. Het gevolg is  wel dat dit recept een stempel van goedkeuring heeft gekregen van een bijna zestienjarige en dat wil wat zeggen! Ik raad je dus aan om dit zeker eens te proberen, ook als je geen pubers in huis hebt.

Het recept

In de saus gebruik je een gewone huis tuin en keukenkaas die goed smelt. Houd je van een sterke kaassmaak gebruik dan een oude kaas, gebruik een jonge voor een wat mildere smaak. Bovenop de schotel heb ik nog een laagje Parmezaanse kaas gestrooid. 

Pasta met kaas recept

Pasta met kaas, ham en champignons uit de oven

Gang: Hoofdgerecht, Pasta
Totale tijd: 40 minutes
Porties: 4 personen
Auteur: Out mijn Keuken

Als je niet van kaas houdt, zou ik dit recept lekker overslaan 😉

Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Kook de pasta in ruim water met zout net niet gaar. Het gaat nog in de oven en om te voorkomen dat het te papperig wordt, kun je het 't beste 2 minuten korter koken dan op de verpakking staat. 

  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Snipper de ui en de knoflook en snijd de champignons in kwarten. 

  3. Smelt de boter in een pannetje en fruit de ui en de knoflook hier kort in. Doe dan in 1 keer de bloem erbij en roer goed totdat je een samenhangend geheel hebt. Laat het een minuut of 2 rustig garen, anders krijgt je saus een 'meelderige' smaak. Giet dan scheutje voor scheutje de melk erbij en roer goed tot de melk pakt en er een egale massa ontstaat. Blijf af en toe roeren en breng de saus aan de kook. Laat zachtjes pruttelen totdat de saus dikker wordt. 

  4. Doe de kaas erbij en roer totdat het helemaal gesmolten is. Bak intussen in een koekenpan de champignons even kort aan. Doe de hamblokjes en de champignons bij de saus en roer even goed door. Breng op smaak met peper en zout.

  5. Doe de pasta in een ruimte (ingevette) ovenschaal en giet de saus eroverheen. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en schuif de schaal in de oven. Bak ongeveer 15 tot 20 minuten. 

Notities

#outmijnkeuken #omk

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto’s en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge