Out Uit: Foodbloggers Tour Den Haag

Foodbloggers tour Den Haag
Foodbloggers tour Den Haag

Vorige week toog ik naar Den Haag voor een foodbloggers tour langs leuke culinaire adresjes in de stad. De tour was georganiseerd door Anne-Marie van My Happy Kitchen & Lifestyle en samen met een hele groep collega foodbloggers bezochten we zeven leuke adresjes.  Hieronder vind je op de kaart de route en de plekken die we hebben bezocht.

Foodbloggers tour Den Haag: Happy Tosti

Het verzamelpunt was Happy Tosti aan de Korte Poten. Bij Happy Tosti wordt al het werk gedaan door en samen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De producten die gebruikt worden zijn zoveel mogelijk biologisch. Heerlijke tosti’s in bijzondere smaakcombinaties die worden geserveerd in een vrolijk aangeklede zaak. Als je er gaat eten ondersteun je een belangrijk sociaal project.
Bij Happy Tosti vertelden ook twee nieuwe ondernemers over hun projecten, beiden met sociale drijfveer. Rogier van Glorious Bastards maakt ketchup en andere tomatenproducten. Zijn missie: het tegengaan van voedselverspilling en het langdurig werklozen aan werkervaring helpen. Top!
Ook Elise van Cheeky Pie runt een sociale foodbusiness. Zij bakt taarten met mensen met een arbeidsbeperking en verkoopt die via haar webshop. Bijzonder aan deze taarten is dat ze suikervrij en vegan zijn.

Foodbloggers tour Den Haag: Delicious Sweetness

De tweede stop was bij Kelly van Delicious Sweetness aan de Denneweg, een Franse patisserie hemel in hartje Den Haag. Kelly maakt onder andere macarons, eclairs, croissants, pain au chocolat en prachtige bruidstaarten. Een plaatje van een winkeltje op een mooie plek in de stad, waar je je zo even en France waant. 

Foodbloggers tour Den Haag: Hug the tea

Op naar Hug the Tea in de Oude Molenstraat, de teabar van zusjes Claire en Lisa. Hier schenken en verkopen ze hun eigen (biologische) thee en ook hebben ze verschillende soorten matcha, die ze op traditionele manier voor je kunnen bereiden. Matcha is groen poeder gemaakt van vermalen theebladeren uit Japan. Je kunt het drinken als thee, maar je kunt er ook mee koken. Ik maakte met matcha al eens deze heerlijk cheesecake uit Foodies Magazine. 

Foodbloggers tour Den Haag: Instock

De route ging vervolgens naar Instock Den Haag. Instock timmert big time aan de weg op het gebied van het tegengaan van voedselverspilling. Ze werken niet met een vaste kaart maar verzamelen dagelijks het overgebleven voedsel van verschillende Albert Heijn filialen. Daarmee verzint de kok een gerecht en dat staat die dag op de kaart. Instock is begonnen met een foodtruck en heeft inmiddels filialen in Amsterdam, Utrecht en in Den Haag. Ook hebben ze een kookboek gemaakt, zodat je zelf aan de slag kunt met het tegengaan van voedselverspilling in je eigen keuken. Bij Instock aten we heerlijke krokante kaasballen.

Foodbloggers tour Den Haag: Hop & Stork

Stop vijf bracht ons bij Hop & Stork aan de Passage. Hier word je gruwelijk verwend met koffie, chocolade en patisserie in een overweldigende hoeveelheid en verscheidenheid. Hop & Stork heeft een naast de winkel waar je de lekkerste chocolaatjes kunt kopen, ook een koffiebar waar je kunt neerstrijken aan één van de tafels en genieten van allerlei lekkers. We hebben veel soorten chocolade en gebakjes geproefd en we kregen uitgebreid uitleg over alle producten. Leuk om wat meer over chocolade te weten!

Foodbloggers tour Den Haag: Amazing Oriental

Stop 6 bracht ons in een hele andere wereld. Amazing Oriental is een Aziatische supermarkt waar je werkelijk alles kunt krijgen om een Aziatische maaltijd te bereiden. Echt fijn om zo’n winkel in de buurt te hebben. Voor de Noorderlingen onder ons: ook in Groningen zit een filiaal, aan de Korreweg. Bovendien hebben ze een webshop, dus ook als je geen grote stad in de buurt hebt, kun je bij ze winkelen. We werden rondgeleid door de winkel en intussen werden er lekkere hapjes voor ons bereid. Note to self: nog even oefenen met die stokjes …

Foodbloggers tour Den Haag: Van Kleef

En natuurlijk eindigden we met een goede borrel! Bij Van Kleef aan de Lange Beestenmarkt vertelt de hilarische Fleur alles wat je maar wilt weten over de likeuren, jenevers en bitters die ze verkopen. Het pand herbergt een winkel maar ook een museum en je kunt proeven, proeven, proeven. Ik vond de salmiak likeur erg lekker en ook heb ik een flesje gemberlikeur meegenomen. Echt een aanrader om hier eens te gaan kijken, zeker als je met een groep bent. Leuk bezoekje voor bijvoorbeeld een teamuitje voor je werk of een familiedag. 

Al met al een hele leuke dag in een stad die ik helemaal niet zo goed ken. Ik ga zeker nog eens terug, want ik was erg gecharmeerd van Den Haag. Ook leuk om je collega bloggers eens in levende lijve te zien. 

Foodbloggers tour Den Haag groepsfoto

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto’s en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge