Pina Colada – Tropisch Genieten

Pina colada recept
Pina Colada

Misschien is maandag niet de meest geschikte dag voor een pina colada, maar ook de maandag moet af en toe gevierd worden! Pina colada is dé nationale cocktail van Puerto Rico en is bekend over de hele wereld. De basis voor dit drankje vormde de rum van DonQ. Vorige maand werd bij Instock Amsterdam de rum van dit merk officieel geïntroduceerd in Nederland. De rum van DonQ komt uit Puerto Rico en wordt daar sinds 1865 gemaakt door de familie Serrallés. Inmiddels staat de zesde generatie aan het roer van het bedrijf. Tijdens de introductie vertelde Roberto Serralés Jr onder andere over het sustainability programma bij DonQ. Het verduurzamen van het bedrijf en het productieproces is sinds Roberto Serralés (die een achtergrond heeft in de milieuwetenschap) aan het roer staat een belangrijk focuspunt en het is inmiddels één van de meest groene drankproducenten in de wereld. En nu kunnen we in Nederland dus ook genieten van de verschillende soorten rum van DonQ.

Rum DonQ

Pina Colada: het recept

Een pina colada is een romige cocktail met witte rum, kokosmelk, ananassap en een beetje room. Echt tropisch dus. Ik heb hieronder voor je uitgeschreven hoe je het precies maakt. Je kunt trouwens nog veel meer met rum in de keuken. Ik heb wat recepten voor je verzameld van collega foodbloggers.

Andere recepten met rum:

Wat dacht je bijvoorbeeld van slagroomtruffels met rum of bananen met rum en vanillesuiker van de barbecue van duizenden1dag.nl. Ook dit chocolademalagaijs met rum van bijnanetzolekkeralsthuis.nl klink heerlijk. Zoek je nog meer recepten met rum ga dan ook eens kijken op de blog Ongewoon Lekker. Hier vind je onder andere zelfgemaakte appelmoes met bruine rum en een worteltaart met stroh rum. Bij Flying Foody Maris vind je tropische rumcakejes en op etenmaken.blogspot.nl staat een traditionele tulband met rum. Op ohmydish.nl vind je een heerlijke chocolademousse met rum en een zomerse kokoscocktail met rum vind je op littlespoon.nl. Op keukenatelier.com staan ook een aantal heerlijke recepten met rum. Wat dacht je bijvoorbeeld van een aardbeien mojito taart of een ananas kokos cake.

recept pina colada

Pina Colada

Gang: Drankjes
Keuken: Puorto Rico
Totale tijd: 5 minutes
Porties: 1 drankje
Auteur: Out mijn Keuken

Een lekkere tropische cocktail

Print

Ingrediënten

Verder nodig

Werkwijze

  1. Doe in een cocktailshaker flink wat ijsblokjes. Voeg alle ingrediënten toe en shake het goed. Giet in een mooi cocktailglas met ijsblokjes en versier met een schijfje ananas en een mooi rietje. 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto’s en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©Out mijn Keuken

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge