Traiterie en Ouzerie De Olijfboom Groningen – Out Uit

Recensie De Olijfboom Groningen

In het afgelopen Pinksterweekend waren onze kinderen uithuizig. Man en ik maken van dat soort gelegenheden graag gebruik om eens lekker samen uit eten te gaan. Deze keer kozen we voor Grieks en we belandden bij Traiterie en Ouzerie De Olijfboom in Groningen.

De Olijfboom Groningen

De Olijfboom is sinds het begin van 2014 gevestigd aan de Steentilstraat in Groningen. De zaak is begonnen met alleen een traiterie en is inmiddels uitgebreid met een ouzerie (eetcafé). Je kunt er dus gerechtjes afhalen, maar je kunt er ook gaan zitten en het ter plekke opeten. Het menu is gevarieerd en naast de vaste kaart is er een dagelijks wisselend aanbod dat te lezen is op het menubord in de zaak. 

De Olijfboom Groningen: wat aten we vooraf?

We begonnen met de Pikilía, een proeverij voor twee personen van koude meze. Ik kies graag voor dit soort gerechten, want zo kun je overal een beetje van proeven. De pikilía bestond onder andere uit een schaaltje gemengde olijven, spinaziehapjes in filodeeg, dolmades, stukjes Griekse kaas en allerlei smeersels voor op echt heel lekker pitabrood. Vooral het pittige feta smeersel vonden we heerlijk en het leuke is dan dat je na je maaltijd in de traiterie gewoon nog even een bakje mee kunt nemen. De tzatziki was lekker pittig van smaak en de knoflook was duidelijk aanwezig zonder te overheersen. Het voorgerecht beviel ons uitstekend en zorgde al voor een redelijk gevulde buik. De pikilía kost €17,50 en dan heb je een ruim voor voorgerecht voor 2 personen. 

Pikilía De olijfboom Groningen

De olijfboom Groningen: wat waren de hoofdgerechten?

Zij koos Arnáki, lamsvlees gestoofd in honing en tijm en hij koos voor Pastítsio, de Griekse versie van de lasagne. Daarnaast aten we Dolmades (met rijst een kruiden gevulde druivenbladeren, met een flinke klodder Griekse yoghurt) en Mavromatika (salade van witte bonen). Ik kan niet anders zeggen dan dat we met grote smaak gegeten hebben. De lam was botermals en kon je bijna zonder te kauwen doorslikken. De kaaskorst op de pastítsio was lekker knapperig en de smaak van het gerecht was zacht en romig. Ik heb al eens zelf een pastítsio gemaakt uit het boek Greek van George Calombaris. Wil je dat recept teruglezen? Dat kan hier: Pasticcio van George Calombaris

hoofdgerecht de olijfboom Groningen

De Olijfboom Groningen: wat aten we na?

We kozen beiden voor Yiaourti, Griekse yoghurt met honing en walnoten. Daarbij kregen we een sappig stukje meloen. Dit gerechtje kost €4,00 per persoon en was opnieuw heel royaal. 

Griekse yoghurt met honing en walnoten

De olijfboom Groningen: conclusie

De olijfboom is een eenvoudig (maar schoon!) ingericht eetcafé, waar het echt gaat om het eten. En dat eten is gewoon goed. We hebben beiden heerlijk gegeten en gingen met een volle buik en een relaxt, tevreden en voldaan gevoel naar huis.  De porties zijn ruim en de prijs is echt niet hoog. Voor €71,10 hebben wij met twee personen een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht gegeten en daarbij dronken wij een fles Malagouzia (à 19,50) en 2 koffie (à 1,80). Het eten kostte alles bij elkaar dus nog geen €50,00. Dus, ga je eens een middagjes shoppen in Groningen? Dan kan ik een afsluiter bij De Olijfboom van harte aanbevelen. 

Naam: Traiterie en Ouzerie De Olijfboom
Adres: Steentilstraat 28 / 28-1 in  Groningen
Telefoon: 050-7370078 (graag reserveren!)

 

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

1 comment

  1. Als je heerlijk en echt Grieks wil eten dan moet je idd bij de Olijfboom zijn. Wat Chrissa en Vasilis je voorschotelen is geweldig en alles vers gemaakt !! Echt een aanrader !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge