Foodblogswap: appelmoes cake met havermout & noten

Appelmoes cake met noten
Appelmoes cake met havermout en noten

Ook deze maand deed ik weer mee aan de Foodblogswap. Deze keer werd ik gekoppeld aan de blog De Zoetekauw van Lianne, een blog vol met heerlijke zoetigheden. Een uitdaging voor mij, want mijn bakkwaliteiten laten best wat te wensen over. Lianne maakt trouwens prachtige foto’s van haar baksels! Gek genoeg heb ik voor een niet heel zoet recept gekozen: appelmoescake met havermout, een gezonder alternatief voor een traditionele cake. Lianne heeft het gemaakt met rozijnen, maar omdat ik daar niet zo heel dol op ben, heb ik in plaats daarvan noten in het recept gebruikt. 

appelmoes cake

Appelmoes cake met havermout en noten: het recept

Deze cake is echt supermakkelijk te maken. Je mengt de ingrediënten, doet het in een cakevorm en schuift het in de oven. That’s it, echt! Er wordt geen suiker toegevoegd, dus de zoetigheid komt alleen van de appelmoes (waar natuurlijk wel suiker in zit) en er wordt havermout in plaats van bloem gebruikt. Het is daardoor niet een hele luchtige cake, maar een stevige jongen die je bijvoorbeeld ook heel goed als ontbijt zou kunnen eten. Het recept heb ik hieronder uitgeschreven, met daaronder een knop om in één keer alle ingrediënten op je lijstje te zetten. Enjoy!

appelmoes cake met noten

Appelmoes cake met havermout en noten

Gang: Bakken
Voorbereiding: 10 minutes
Kooktijd: 40 minutes
Totale tijd: 50 minutes
Porties: 1 cake
Auteur: Out mijn Keuken

Een gezonder alternatief voor een gewone cake

Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 160°C en vet een cakevorm in. Bekleed de vorm met bakpapier. Hak de noten grof.

  2. Meng de appelmoes, de havermout, de grof gehakte noten, de kaneel, de eieren en het bakpoeder in een kom tot een samenhangend beslag en schenk dit in de cakevorm. Strijk de bovenkant glad. 

  3. Schuif de cakevorm in de oven en laat hem in 40 minuten goudbruin bakken. Doe de satéprikker test om te controleren of de cake gaar is. Laat de cake even afkoelen in de vorm en til hem dan uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.

  4. Snijd in mooie plakken en serveer met een lekker heet kopje thee of koffie.

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto’s en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Nieuwsbrief ontvangen?

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge