Recept | Klassieke Garnalencocktail met Whiskysaus

klassieke garnalen cocktail recept
Klassieke garnalencocktail

Hét kerstdiner in de jaren ’70: chocolademousse als toetje, als hoofdgerecht rollade met aardappelkroketjes en vooraf garnalencocktail met whiskysaus. Dat laatste had ik al jaren niet meer gegeten, maar is nog steeds net zo lekker. Ik stel voor dat we de klassieke garnalencocktail in ere herstellen! Help je mee?

garnalencocktail

Klassieke garnalencocktail: het recept

Gebruik voor dit voorgerechtje die lekkere kleine Hollandse garnaaltjes. Ik heb ze gepeld en voorgekookt gekocht, maar dat kan je natuurlijk ook zelf doen. Voor de onderste laag heb ik frisee sla gebruikt die ik in hele kleine reepjes heb gesneden. Je kunt ook ijsbergsla nemen of heel fijn gesneden komkommer of bleekselderij (of een combinatie hiervan). De saus is op basis van slagroom. Als er kinderen mee-eten laat je de whisky gewoon weg, of maak een portie met en een portie zonder.
Garnalen cocktail

Klassieke Garnalen Cocktail

Gang: Voorgerecht
Totale tijd: 10 minutes
Porties: 4 personen
Auteur: Out mijn Keuken

Een klassiekers onder de voorgerechten

Print

Ingrediënten

Verder nodig

Werkwijze

  1. Klop de slagroom op tot yoghurtdikte, dus niet helemaal stijf. Pers de limoen uit en doe het sap samen met de mayonaise, de tomatenketchup en de whiskey bij de slagroom. Klop dit er goed doorheen tot je een samenhangende egale massa hebt. 

  2. Snijd de sla in hele kleine reepjes en laat 4 stukjes wat groter voor de garnering. Verdeel de reepjes sla over de glazen en verdeel daar de garnalen over. Vervolgens lepel je de saus over de garnalen. Garneer met een plukje sla.

Notities

#outmijnkeuken #omk

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto’s en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl
Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge