Klassieke garnalencocktail
Hét kerstdiner in de jaren '70: chocolademousse als toetje, als hoofdgerecht rollade met aardappelkroketjes en vooraf garnalencocktail met whiskysaus. Dat laatste had ik al jaren niet meer gegeten, maar is nog steeds net zo lekker. Ik stel voor dat we de klassieke garnalencocktail in ere herstellen! Help je mee?
Klassieke garnalencocktail: het recept
Gebruik voor dit voorgerechtje die lekkere kleine Hollandse garnaaltjes. Ik heb ze gepeld en voorgekookt gekocht, maar dat kan je natuurlijk ook zelf doen. Voor de onderste laag heb ik frisee sla gebruikt die ik in hele kleine reepjes heb gesneden. Je kunt ook ijsbergsla nemen of heel fijn gesneden komkommer of bleekselderij (of een combinatie hiervan). De saus is op basis van slagroom. Als er kinderen mee-eten laat je de whisky gewoon weg, of maak een portie met en een portie zonder.
Klassieke Garnalen Cocktail
Een klassiekers onder de voorgerechten
Ingrediënten
- 250 gram Hollandse garnalen (de kleintjes zijn het lekkerst)
- 125 ml slagroom
- 30 ml limoensap
- 60 ml mayonaise (= 4 el)
- 60 ml tomatenketchup
- 30 ml whisky
- paar blaadjes frisee sla of ijsbergsla
Verder nodig
- elektrische mixer
- 4 mooie coupes of glazen
Werkwijze
Klop de slagroom op tot yoghurtdikte, dus niet helemaal stijf. Pers de limoen uit en doe het sap samen met de mayonaise, de tomatenketchup en de whiskey bij de slagroom. Klop dit er goed doorheen tot je een samenhangende egale massa hebt.
Snijd de sla in hele kleine reepjes en laat 4 stukjes wat groter voor de garnering. Verdeel de reepjes sla over de glazen en verdeel daar de garnalen over. Vervolgens lepel je de saus over de garnalen. Garneer met een plukje sla.
Notities
#outmijnkeuken #omk
Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl