Out Test | Verse warme Quiks SJIPS

Sjips
Quiks SJIPS

Begin dit jaar struinde ik over de Horecava en ik weet niet of je er wel eens geweest bent, maar dat is een walhalla voor eetliefhebbers. Het is een horeca beurs dus er is veel te zien dat in de horeca wordt gebruikt of gebruikt gaat worden. Ik heb er allerlei leuks gezien en geproefd, onder andere SJIPS. SJIPS is een nieuw aardappelproduct van Quiks en je eet het warm … warme chips? Ja! Het is dé snack voor een avondje Netflixend op de bank onder een dekentje, terwijl buiten de wind om het huis huilt. Dat is het beeld dat het product bij mij oproept. Het is voor nu alleen te krijgen bij de Hoogvliet Supermarkten, maar ik roep andere landelijke supermarkten op om hier snel verandering in te brengen. Ik mocht SJIPS alvast proeven en testen … wat een rotleven heb ik toch!

Quiks SJIPS: wat is het precies?

SJIPS koop je in een zak met daar apart bij een kruidenmix. Je kunt het krijgen in drie smaken: zout & peper, Bolognese en paprika. De aardappelschijfjes in de zak zijn vers en voorgebakken, het heeft dus een houdbaarheidsdatum en moet in de koelkast bewaard worden. De SJIPS bak je af in de oven, in de frituur of in de airfryer. Daarna bestrooi je het naar smaak met de kruiden van de smaak die je hebt gekozen, omschudden en smullen maar. Ik heb alle drie smaken mogen proberen. De zout & peper heb ik bij het eten als aardappelvervanger geserveerd en de Bolognese en paprika heb ik als snack geproefd. Ik heb geen airfryer, maar ik heb het zowel in de friteuse als in de oven gebakken. 

sjips review

Quiks SJIPS: de smaken

In iedere zak zitten dezelfde aardappelschijfjes die zijn voorgebakken en de smaak voeg je toe door de kruidenmix erover te strooien en dit goed om te schudden. Zowel in de oven als in de frituur werden de aardappelschijfjes super knapperig. Een echt chips gevoel. Als je SJIPS gaat serveren bij het eten, dan raad ik je aan om ze iets korter af te bakken, zodat je wat meer een gebakken aardappel gevoel krijgt. Als snack moeten ze gewoon lekker knapperig zijn. Doe ze vervolgens in een bakje, pak je wijntje of je colaatje erbij en plof neer op de bank. Trek een dekentje over je heen en start Netflix. 

sjips review

Quiks SIPS: wat was mijn favoriete smaak?

Ik ben gek op ‘gewone’ zoute chips zonder poespas en rare smaakjes. Ook een handje Bolognese af en toe gaat er wel in, maar veel gekker wordt het bij mij vaak niet. Verrassend genoeg vond ik bij de warme SJIPS de paprika smaak het allerlekkerst. Fijn ook dat in de zakjes met kruiden ruim voldoende aanwezig is, zodat je het helemaal naar je eigen smaak kunt kruiden. De een vindt sterker gekruid nou eenmaal lekkerder dan de ander. Ik vind het een hele leuke toevoeging aan het snack assortiment, zeker voor koude en gure zaterdagavonden en ik hoop dat het snel wat ruimer verkrijgbaar is!

De producten zijn mij voor deze test ter beschikking gesteld.
Productfoto’s zijn van Quiks, overige foto’s en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge