Cook Expert #8: gestoomde broccoli met tahindressing

gestoomde broccoli met tahindressing
Magimix Cook Expert: Gestoomde broccoli met tahindressing

Ik had eindelijk een puntje van kritiek (of een verbeterpuntje) gevonden op de Magimix Cook Expert: ik vond de stomer namelijk te klein om er een gezinshoeveelheid groente in te stomen. Ik probeer bij de avondmaaltijd toch zo’n 150 tot 200 gram groente per persoon op de borden te krijgen, maar die hoeveelheid past voor vier personen niet in de gewone stoommand die bij de Cook Expert geleverd wordt. Gelukkig is er bij ons in huis één iemand die regelmatig buitenshuis eet en voor drie personen past het net. Maar dat is nu niet meer nodig want Magimix heeft een briljante oplossing verzonnen: de XL stomer. Je plaatst de XL stomer in plaats van de deksel op de RVS kom en stoomt op dezelfde manier als met de gewone stomer. En daar kan toch een enorme hoeveelheid groente in! Echt top. Wat ga ik dit apparaat missen als hij terug moet ….

Smash it Potato

In de foodybox zomer van Kroon op het Werk zat deze keer een nieuw aardappelproduct van Cêlavita, Smash it Potato en die hebben we bij de gestoomde broccoli gegeten. Het is de bedoeling dat je de aardappelen kapot slaat voordat ze de oven ingaan en dan gaan er een kruidenolie en wat baconstukjes over. Bedoeld voor op de barbecue, maar daar was het geen weer voor dus ik heb ze in de oven bereid. Hoewel ik het een wat droge hap vond, was het best lekker voor een keer en makkelijk klaar te maken. 

Magimix Cook Expert: gestoomde broccoli met tahindressing, het recept

Ik kan me voorstellen dat je geen Magimix Cook Expert op je aanrecht hebt staan. Om toch broccoli (of andere groente) te kunnen stomen kun je ook een heel eenvoudig stoominzetje gebruiken voor in een ruime pan. Ik heb zelfs wel eens een metalen vergiet gebruikt en die op een pan gezet. Door je groente te stomen in plaats van de koken behoudt het veel meer kleur en smaak en blijven ook de voedingsstoffen beter bewaard. Broccoli moet zo’n 20 minuten stomen, maar houd het een beetje in de gaten. Als je makkelijk in de steeltjes kunt prikken is het gaar. Ikzelf houd van broccoli met nog een beetje bite. Ik heb de broccoli geserveerd met een lekkere tahindressing.

Gestoomde broccoli met tahindressing

Gestoomde broccoli met tahindressing

Totale tijd: 25 minutes
Porties: 4 personen
Auteur: Out mijn Keuken

Tahin is een pasta van sesamzaad

Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Doe de broccoli roosjes in de stoommand en zet het stroomprogramma aan. Kies als tijd tussen de 20 en 25 minuten.

  2. Maak intussen de dressing door alle ingrediënten in een kommetje bij elkaar te doen en het met een vork door elkaar te klutsen. Proef en corrigeer indien nodig de smaak.

  3. Schep de groente op borden en verdeel de dressing erover.

Gestoomde broccoli

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Voor het schrijven van dit artikel heb ik de Cook Expert in bruikleen gekregen van Magimix
Foto’s en teksten zijn gemaakt door Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge