Meet the Foodblogger | ‘Wat eet je dan wel?’

Meet the Foodblogger
Meet the Foodblogger – Wat eet je dan wel?

In de rubriek ‘Meet the Foodblogger’ stel ik collega foodbloggers aan je voor. Want je had het vast al geraden: ik ben bij lange na niet de enige eetschrijver. Er staat zoveel leuks en lekkers online en ik vind het heel erg leuk om de mensen achter de teksten en foto’s eens aan je voor te stellen. Ik doe dit aan de hand van een vragenlijst die ik de bloggers heb voorgelegd. Vandaag Suzanne van Wat eet je dan wel?

Wie ben je, hoe oud ben je en wat doe je naast het bloggen?

Mijn naam is Suzanne, ik ben 38 jaar en ik ben sinds september vorig jaar fulltime bezig met wateetjedanwel.nl!

Hoe heet je blog en waarom ben je met bloggen begonnen?

Mijn blog heet Wat eet je dan wel? en daar geef ik antwoord op deze veelgestelde vraag aan vega’s en vegans. Ik laat zien dat eten zonder vlees helemaal niet ingewikkeld of eentonig hoeft te zijn: integendeel!

Wat vind je leuk aan bloggen en wat vind je minder leuk?

Het leukste vind ik de diversiteit. Het ene moment sta ik in de keuken om lekkere recepten uit te werken, het volgende moment ben ik aan het fotograferen en dan kruip ik weer achter mijn computer om te schrijven. Ook weet ik nooit van te voren hoe mijn week er uit zal zien: ik krijg allerlei aanvragen voor samenwerkingen en opdrachten, voor uiteenlopende dingen. Never a dull moment!

Waar blog je het liefst over?

Lastig: juist die diversiteit vind ik het zo leuk maken. Ik probeer een goede balans te vinden in de verdeling van onderwerpen. Hoofdthema op wateetjedanwel.nl blijft natuurlijk food en recepten. Maar ik vind andere thema’s ook zo leuk en schrijf er graag over: beauty en lifestyle en tussendoor laat ik ook een persoonlijke kant van mezelf zien.

Chocolade Avocado ijs
Wat vind je zelf het allerlekkerste en zijn er ook dingen die je absoluut niet lust?

Dit is vast tegen alle foodie regels in, maar je kunt mij letterlijk ’s nachts wakker maken voor een patatje oorlog. Maar een wat gezondere favoriet is het buffet bij Spirit: een fantastisch restaurant in Rotterdam en sinds kort ook Amsterdam waar je betaalt voor wat je opschept van het buffet. Zorgeloos opscheppen ook, want alles is sowieso vegetarisch en veel gerechten zijn er ook vegan. Alles is vers en superlekker! Dingen die ik niet lust zijn er weinig. Ik gruwelde van koriander maar begin het steeds meer te tolereren en gebruik het zelfs nu vaker in de keuken. Waar ik echter niet aan kan wennen is Marmite!

Wat zou je graag beter/anders doen als je er de mogelijkheden (tijd/geld) voor had en waar ben je heel tevreden over?

Ik zou heel graag een goede foto- en video camera. En een goede laptop zodat ik ook eens buiten de deur kan werken. Dat zijn investeringen die ik wel ga doen, alleen zijn het flinke uitgaven die nog wel even op zich laten wachten. Tot die tijd red ik het prima met wat ik heb. Ik ben tevreden over mijn blog props: spulletjes die ik heb om gerechten en baksels te presenteren op de foto. Ik heb inmiddels zo’n grote verzameling aan bordjes, servetten, glazen en dat soort spul, dat ik er nu zelfs een kamer voor heb ingericht. En het blijft maar groeien!

Twix Koekjes
Wat is je favoriete hulpmiddel in de keuken en wat is je grootste keuken miskoop?

Mijn favoriete hulpmiddel is de Nutribullet die ik van mijn vriend heb gekregen. Wat een power heeft ‘ie! En gelukkig heb ik tot nu toe nog niet echt een miskoop gedaan, niet dat ik me zo kan bedenken in elk geval!

Wie zou je graag eens willen ontmoeten en waarom (dead or alive)?

Amber Albarda, om haar te bedanken voor haar inspirerende kookboeken. Door het lezen van haar boek ‘Eet jezelf mooi, slank en gelukkig’ vele jaren geleden probeerde ik één en ander uit in de keuken en werd helemaal geïnspireerd om het roer om te gooien en gezonder te gaan eten. Ik kan me nog herinneren hoe trots ik was op een cake met blauwe bessen die ik volgens Ambers’ recept had gemaakt en versteld stond dat het ook echt te eten was. Ik kon dus wel meer dan een ei bakken, al vond ik zelf altijd van niet. Ik heb Amber eerder dit jaar wel gezien op de Gezondheidsbeurs in Utrecht trouwens, maar ik klap dan dicht en weet niet wat ik moet zeggen. Ook was het ontzettend druk. Maar wie weet, kan ik haar nog eens in het echt bedanken voor haar inspiratie!

En wat zou je dan voor hem of haar koken en waarom?

Haha, ik denk die rustieke blauwe bessencake! Hij staat nog op mijn blog zag ik, uit 2012: Rustieke blauwe bessen cake. Gelukkig is mijn fotografie inmiddels erg vooruit gegaan!

Welk recept op je blog zegt het meeste over wie jij bent en waarom?

Hmm, misschien toch wel de kokos repen met chocolade omdat ik een enorme zoetekauw ben!

Gezonde kokos repen met chocolade
Waarom moeten mijn lezers echt eens op jouw blog komen kijken?

Omdat ik probeer artikelen te plaatsen op wateetjedanwel die ik zelf ook zou willen lezen. Je zult bij mij geen ingewikkelde gerechten vinden, integendeel: gemak dient de mens. Maar wel gezond als het even kan, of in elk geval niet te slecht. En qua andere onderwerpen probeer ik rekening te houden met het feit dat niet iedereen een enorm budget heeft (ik in elk geval niet) en ook hou ik rekening met mensen met twee linkerhanden maar die wel graag creatief willen zijn. Easy does it!

Dank je wel voor jullie medewerking aan Meet the Foodblogger Suzanne!

Wat eet je dan wel? is ook te volgen via Facebook, Twitter, Instagram en Pinterest.

Benieuwd naar eerder verschenen artikelen in Meet the Foodblogger? Via deze indexpagina vind je ze allemaal terug.

Teksten zijn van Esther Out en Suzanne van Wat eet je dan wel?
Dit artikel kan affiliate links bevatten, check voor meer informatie hierover de disclaimer.
De foto’s zijn van Wat eet je dan wel? en zijn met toestemming geplaatst

©Out mijn Keuken

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge