Recept | Scholfilet met zoetzure saus

Gebakken scholfilet met zoetzure saus
Gebakken scholfilet met zoetzure saus

Veel mensen zien op tegen het bereiden van vis. Ik snap dat goed want ik ben het ook jaren lang uit de weg gegaan. Gelukkig zijn de meeste visboeren bereid om je de vis panklaar mee te geven, dus ik zou zeggen: gewoon eens doen! Dat fileren komt later wel eens. Als de vis eenmaal panklaar is, heb je er bijna geen werk meer van en vis is gezond en goed voor je lijf. Vandaag heb ik een gebakken scholfilet geserveerd met een zoetzure groentesaus en volkorenrijst. Lekker en geen zware hap. 

gebakken schol met zoetzure saus recept

Gebakken scholfilet met zoetzure saus: het recept

Als groente heb ik gekozen voor paprika en wortel. Je kunt ook courgettes of tomaten nemen als je dat lekker vindt of dat toevallig nog in huis hebt. De vis heb ik panklaar van de markt meegenomen en dan is het alleen een kwestie van bestuiven met bloem en bakken. De saus wordt gebonden met een maïzena papje. Als je volkorenrijst gebruikt heb je een gezonde en niet al te zware maaltijd. Hoe ik het heb gemaakt lees je hieronder. Enjoy!

Gebakken scholfilet met zoetzure saus recept

Gebakken scholfilet met zoetzure saus

Gang: Hoofdgerecht
Totale tijd: 30 minutes
Porties: 4 personen
Auteur: Out mijn Keuken

Lekker gezond met vis, groente en volkoren rijst

Print

Ingrediënten

Voor de saus

Werkwijze

  1. Kook de rijst (kijk op de verpakking voor de kooktijden). Snipper de ui. Verwijder van de paprika's de zaadjes en zaadlijsten en snijd de paprika's in kleine blokjes. Schrap de wortels en snijd ze in blokjes. 

  2. Mix in een kommetje de sojasaus met de rijstazijn, marsala en suiker. Leg de scholfilets op een snijplank en bestrooi ze met de bloem. Dit gaat heel makkelijk met een thee-eiknijper. Schud de overtollige bloem eraf. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de scholletjes aan beide kanten licht bruin (ongeveer 3 minuten per kant). Haal de vis uit de pan en houd warm in folie.

  3. Giet de meeste olie uit de pan (laat zo'n 2 el zitten) en verhit de rest weer even goed en bak hierin de groente. Voeg als de groente wat zachter wordt de saus erbij en breng aan de kook. Kluts intussen de maïzena los met 2 el water en giet dit bij het groentemengsel. Roer tot er een gebonden saus ontstaat. 

  4. Schep de rijst op de borden en leg er een scholfilet op. Verdeel vervolgens de groentesaus erover. 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto’s en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge