Recept | Cheeseburger met krokante Parmezaanse kaas

Copycat Mc Donalds Summer Crisp Parmesan
Cheeseburger met krokante Parmezaanse kaas zelf maken

Mc Donalds kwam begin deze zomer met een nieuwe cheeseburger: de Summer Crisp Parmesan. Het is een cheeseburger met in plaats van een plak cheddar een krokante plak Parmezaanse kaas uit de oven.  Dat wilde ik zelf wel eens proberen. De Mc versie wordt gemaakt met een basilicumsaus en een plak tomaat, maar ik heb een tomaathater in huis en was vergeten basilicum te kopen… Het werd dus een versie met twee krokante plakken Parmezaan, zonder tomaat en met ketchup. Een plakje tomaat is wel aan te raden, al was het alleen maar voor de kleur op de foto. De burger is bij Mc Donalds maar tijdelijk verkrijgbaar, dus mocht je hem nou heel lekker vinden, dan maak je hem toch gewoon lekker zelf!

Summer crisp parmesan cheeseburger copycat

Cheeseburger met krokante Parmezaanse kaas; het recept

Mocht je niet naar Mc Donalds willen, dan kun je deze cheeseburger best makkelijk zelf maken. Het trucje zit ‘m in het krokant krijgen van de Parmezaanse kaas, maar als je eenmaal weet hoe dat moet dan is het een fluitje van een cent. Ik heb hieronder uitgeschreven hoe je deze burger maakt. Enjoy!

 

 

Copycat Summer Crisp Parmesan Cheeseburger recept

Cheeseburger met krokante Parmezaanse kaas

Totale tijd: 20 minutes
Porties: 4 personen
Auteur: Out mijn Keuken
Print

Ingrediënten

Eventueel extra nodig

Werkwijze

  1. verwarm de oven voor op 200°C. Kneed de hamburgerkruiden door het gehakt. Blijft het erg droog, doe er dan een eitje door. Als het samenhangend genoeg is hoeft dat niet. Verdeel het gehakt in 4 delen en vorm er hamburgers van. Dit gaat echt super met een hamburgerpers

  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en teken daarop 8 cirkels ter grootte van de hamburger. Je kunt ook een bakring gebruiken. Verdeel de Parmezaanse kaas over de 8 cirkels en druk ze een beetje aan. Schuif de plaat 4 minuten in de voorverwarmde oven.

  3. Als je de plaat uit de oven haalt is de Parmezaanse kaas gesmolten. Laat de cirkels even afkoelen en haal ze dan voorzichtig van het papier los. Leg ze op keukenpapier om verder af te koelen en crispy te worden. Bak intussen de hamburgers gaar in een koekenpan met een klont boter. 

  4. Besmeer de broodjes met wat boter. Leg hierop een paar blaadjes sla, een schijf crispy Parmezaanse kaas, een hamburger, weer een schijf crispy Parmezaanse kaas, de augurken en wat ketchup. Steek er eventueel nog een lange prikker door. 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto’s en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge