Recept | Salade met warme geitenkaas

salade met warme geitenkaas
Salade met warme geitenkaas en geroosterde tomaatjes

Ik weet niet wat het is met geitenkaas, maar you love it or you hate it. Ik ben van team geitenkaaslovers en ik eet het dus overal in, op, door en tussen. Ik heb ook al eens zelf een hele lichte geitenkaasspread voor op brood gemaakt. Moet je echt een proberen! In de zomer eet ik graag salades en vandaag heb ik een salade met warme geitenkaas voor je, waar je zelf naar hartenlust mee kunt variëren. 

Salade met warme geitenkaas recept

Salade met warme geitenkaas en geroosterde tomaten

Ik heb deze salade flink gevuld, met uitgebakken spekjes, pijnboompitjes en geroosterde tomaten. Die geroosterde tomaten zijn sowieso in iedere salade een aanrader. Als basis neem je sla, de geitenkaas en de tomaten en verder kun je veranderen wat je wilt. Ik heb hieronder uitgeschreven hoe ik deze salade heb gemaakt. Neem eruit wat je kunt gebruiken en vervang wat je wilt. Enjoy!

Salade met warme geitenkaas recept

Salade met warme geitenkaas

Totale tijd: 25 minutes
Porties: 4 personen
Auteur: Out mijn Keuken
Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de tomaatjes in een ovenschaaltje giet er wat olijfolie over en bestrooi met wat zout, peper en eventueel wat Italiaanse kruiden. Scheur een stuk bakpapier in vier stukjes (groot genoeg voor de geitenkaas) en leg ze naast elkaar op een bakplaat. Leg de plakken geitenkaas erop. Later merk je wel waarom het handig is om losse stukjes papier te gebruiken.

  2. Schuif de plaat in de oven en zet ook het overschaaltje met de tomaten erin. Laat tien minuten tot een kwartier in de oven staan. Bak de spekjes uit in een koekenpan en rooster de pijnboompitjes in een andere (droge) koekenpan (pas op voor aanbranden!).

  3. Verdeel intussen de sla en de wortel over de borden. Kluts een dressing van de olijfolie, balsamico azijn, honing, zout en peper. Proef en pas aan aan je eigen smaak. Sprenkel het over de sla. Laat de spekjes even uitlekken op keukenpapier en verdeel ze over de sla. Strooi ook de pijnboompitjes over de sla.

  4. Haal de kaas en de tomaatjes uit de oven. Verdeel de tomaatjes over de borden. Laat de plakken geitenkaas één voor één van het papiertje bovenop de salade glijden en breng op smaak met wat zwarte peper. Als je ervan houdt kun je er nog een beetje honing over gieten. 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto’s en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge