Meet the Foodblogger: Sandra van ‘Culi-Sandra.nl’

Meet the foodblogger Culi-Sandra
Meet the Foodblogger - Culi-Sandra.nl

In de rubriek 'Meet the Foodblogger' stel ik collega foodbloggers aan je voor. Want je had het vast al geraden: ik ben bij lange na niet de enige eetschrijver. Er staat zoveel leuks en lekkers online en ik vind het heel erg leuk om de mensen achter de teksten en foto's eens aan je voor te stellen. Ik doe dit aan de hand van een vragenlijst die ik de bloggers heb voorgelegd. Vandaag Sandra Nota van Culi-Sandra.nl.

Culi-Sandra.nl meet the foodblogger

Wie ben je, hoe oud ben je en wat doe je naast het bloggen?

Ik ben Sandra, 30 jaar oud en werk fulltime als email & social media marketeer voor een ferry-maatschappij. Als ik niet aan het werk ben, blog ik dus, en daarnaast ga ik er graag op uit met man & hond. Ook probeer ik een paar keer per week te sporten, dan loop ik meestal hard.

Hoe heet je blog en waarom ben je met bloggen begonnen?

Ik ben ruim drie jaar geleden met bloggen op culi-sandra.nl Destijds vooral als recepten-databank voor mezelf. Schrijven heb ik altijd leuk gevonden en toen ik merkte dat mensen ook daadwerkelijk mijn blog kwamen bezoeken, begon ik er wat meer werk van te maken.

Wat vind je leuk aan bloggen en wat vind je minder leuk?

 Het állerleukste is wanneer een bezoeker je laat weten dat hij/zij een recept van je heeft gemaakt, daar word ik heel blij van! Ook vind ik het hele proces van een blogpost maken heel leuk: een recept bedenken, dat uitproberen en eventueel nog wat bijschaven. Proberen een mooie foto te maken… Ook samenwerkingen met bedrijven waar ik fan van ben en uitnodigingen voor toffe events vind ik heel erg leuk! Dat zijn dingen die zonder mijn blog niet mogelijk waren. Minder leuk… Niet zo heel veel eigenlijk! Ik heb wel eens meegemaakt dat iemand een heel stomme reactie achterliet onder een recept en dat is niet leuk, maar dat laat ik dan maar snel van me afglijden. Oh, en bedrijven die met me willen samenwerken, maar die totaal geen onderzoek naar mijn blog hebben gedaan en zo’n standaard mail sturen. Dat is stom!

Waar blog je het liefst over?

Haha, mijn blognaam geeft het al weg hè? ETEN! Ik publiceer voornamelijk recepten maar schrijf ook over leuke restaurants, bedrijven waar ik fan van ben en als ik op reis ben geweest, maak ik meestal een artikel met mijn favoriete culinaire hotspots op die bestemming.

Wat vind je zelf het allerlekkerste en zijn er ook dingen die je absoluut niet lust?

Poeh, een lastige keuze. Ik ben echt dol op alles met kaas en mijn lievelingsgerecht is pizza. Maar eigenlijk vind ik heel veel dingen heel erg lekker. Een van mijn favoriete gerechten en ook het op 1 na meest bezochte recept op mijn blog, zijn deze ⇓ nacho’s met gehakt, groenten en kaas uit de oven. Te lekker! Er zijn niet heel veel dingen die ik echt niet lust, maar ik een paar dingen waar ik niet van houd zijn oesters, kaviaar en roggebrood.

Nacho's Culi-Sandra.nl

 

Wat zou je graag beter/anders doen als je er de mogelijkheden (tijd/geld) voor had en waar ben je heel tevreden over?

Fotograferen vind ik best moeilijk, dat zou wat professioneler kunnen. Alle foto’s maak ik met mijn telefoon want een goede camera heb ik niet. Ooit komt die er vast… En dan neem ik meteen een goede cursus food-fotografie! En met een fulltime baan ernaast is het best een uitdaging om 3 posts per week te schrijven, met meer tijd zou ik vaker kunnen posten! Waar ik heel tevreden over ben is de groei die ik heb doorgemaakt. Als ik artikelen terugzie uit de tijd dat ik begon, kan ik echt wel merken dat het er nu een stuk beter uitziet, haha! Ik schreef daar ooit dit artikel over: https://culi-sandra.nl/koolvis-met-parmaham-en-pesto/

Wat is je favoriete hulpmiddel in de keuken en wat is je grootste keuken miskoop?

Ik kan absoluut niet zonder mijn staafmixer, gewone mixer, keukenweegschaal en keukenmachine. Die gebruik ik zo vaak! Ook mijn vrij recent gekochte spiraalsnijder is top, zodat ik bijvoorbeeld courgette en wortel in mooie lintjes kan snijden. Mijn grootste miskoop was een apparaat om mini-muffins in te bakken. Ooit gekocht van een cadeaubon maar waarom? Met een mini-muffinvorm kun je ze immers ook gewoon in de oven bakken… Ik heb ‘m nooit gebruikt!

Wie zou je graag eens willen ontmoeten en waarom (dead or alive)?

Jamie Oliver! Ik vind het altijd zo leuk om naar hem te kijken omdat hij zo uit de losse pols kookt. ‘a drizzle of olive oil, a pinch of salt…’

En wat zou je dan voor hem of haar koken en waarom?

Koken voor Jamie Oliver? Dat zou ik nooit durven! Ik hoop dat hij dan iets voor mij wil maken 😉

Welk recept op je blog zegt het meeste over wie jij bent en waarom?

Wat een leuke vraag! Ik ben echt een ochtendmens en neem altijd ruim de tijd om te ontbijten. Ik moet altijd uitleggen waarom ik al om 6 uur opsta terwijl ik pas om 9 uur op kantoor hoef te zijn, haha! Daarom heb ik een ontbijtgerecht gekozen: mijn carrot cake mugcake. Een gezond ontbijtje met veel smaak!

Culi-Sandra.nl Mug Cake

Waarom moeten mijn lezers echt eens op jouw blog komen kijken?

Ohh dat zou ik leuk vinden! Ik heb een boel leuke recepten op de planning staan en publiceer sinds kort ook eens per maand een weekmenu, en ik ben wel heel benieuwd wat jouw lezers daar van vinden!

Dank je wel voor jullie medewerking aan Meet the Foodblogger, Sandra!

Culi-Sandra.nl is ook te volgen via Facebook, Twitter, en Instagram.

Benieuwd naar eerder verschenen artikelen in Meet the Foodblogger? Via deze indexpagina vind je ze allemaal terug.

Teksten zijn van Esther Out en Sandra van Culi-Sandra.nl
Dit artikel kan affiliate links bevatten, check voor meer informatie hierover de disclaimer.
De foto's zijn van Culi-Sandra.nl en zijn met toestemming geplaatst. De duimpjes komen van Pixabay.

©Out mijn Keuken

Dit vind je vast ook leuk

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge