Blik Confit de Canard gekocht … en nu?

Confit de Canard bereiden recept
Boodschappen in het buitenland ; Confit de Canard

Eén van de allerleukste dingen van vakantie is wat mij betreft: shoppen in een buitenlandse supermarkt. Vooral in Frankrijk kunnen ze er wat van, maar ook in Italië vind je grote supermarkten met prachtige vers afdelingen. Je kunt er te kust en te keur terecht voor vis, vlees, groente en brood. Alles ligt vers voor je klaar en met handen en voeten kom je een heel eind. Hoewel je niet altijd mee naar 'huis' neemt wat je wilde hebben....

Blik Confit de Canard

Als we in Frankrijk zijn is er eigenlijk altijd één ding dat we standaard mee naar huis nemen, een blik confit de canard (gekonfijte eendenboutjes). Inmiddels is het hier ook redelijk goed te krijgen, maar dan nog is het in Frankrijk een stuk goedkoper en omdat het lang houdbaar is kun je rustig een paar blikjes inslaan. Ik vind het altijd een enorm fijn gevoel om het in de kast te hebben staan. Je zal er namelijk maar ineens zin in krijgen!

 

Confit de Canard bereiden

Maar dan heb je in al je enthousiasme een paar blikken in de kofferbak gegooid en nu ... ? Is het net als met die ene wijn die in Frankrijk zo lekker smaakte, maar die je hier in Nederland verdacht veel aan azijn met een muffige lucht doet denken? Nee, echt niet!  Confit de Canard is heel makkelijk klaar te maken en als je even weet hoe het moet draai je er je hand niet meer voor om. Je kunt het bovendien bij heel veel gelegenheden eten. Ik heb het bijvoorbeeld wel eens op het kerstmenu gezet. 

Recept Confit de Canard uit de Franse Keuken

De eendenpootjes zijn gekonfijt in vet dat is gestold. Het is handig om het vet eerst te laten smelten, zodat je de boutjes ongeschonden uit het blik kunt vissen. Doe daarvoor het (nog gesloten) blik in een ruime pan. Vul de pan met water en zet het op het vuur. Verwarm het water, maar zorg dat het niet gaat koken. Na een minuut of 10 à 15 is het vet voldoende gesmolten en kun je het blik openen. 

Blik Confit de Canard

Verhit intussen je oven (liefst met grill) voor op 200°C. Bekleed een braadslee met aluminiumfolie (hoeft niet persé, maar dan houd je je braadslee wat schoner) en zet er een rooster in.

Recept Confit de Canard 

Verdeel de eendenpootjes over het rooster met het velletje naar boven.

Confit de Canard bereiden

Schuif de braadslee in de oven en zet hem voor een krokant velletje vlak onder de grill. Houd het wel even in de gaten, want het is zonde als het velletje verbrandt. De pootjes zijn al in zo'n 8 tot 10 minuten gaar, afhankelijk van de grootte. De grill zorgt voor een lekker krokant, goudbruin velletje.

Confit de Canard uit de Franse Keuken

Verhit intussen een paar lepeltjes van het vet uit het blik in een koekenpan en bak daarin wat aardappeltjes. Ik heb er blokjes gewokte courgette bij gemaakt die ik heb bestrooid met een beetje Parmezaanse kaas.

Confit de Canard uit de Franse keuken

Zo simpel is het! Nu niet meer twijfelen en lekker een paar blikken meenemen uit Frankrijk. Bon appétit!

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Dit vind je vast ook leuk

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.