Recept | Witte Chocolade Vla zelf maken

Witte Chocolade Vla recept
Witte Chocolade Vla - zelf maken

Ik denk dat het 't meest gegeten toetje van Nederland is: vla. Eerder liet ik je al eens zien hoe je zelf vanille vla kunt maken. Ook zelfgemaakte chocolade vla en citroen vla kwamen al langs. Vandaag voeg ik een nieuwe telg toe aan de vla familie: Witte Chocolade Vla! En echt, het smaakt als vloeibare witte chocolade ... zo lekker!

recept vanille vla
Vanille vla
nagerechten Chocolade vla recept
Chocolade vla
recept citroen vla
Citroen vla
Witte Chocolade Vla; het recept

Normaal gesproken houd ik niet zo van witte chocolade, ik vind het vaak veel te zoet. Maar in deze vla smaakt het verrassend lekker. Vind je het te zoet, dan kun je altijd de hoeveelheid suiker wat aanpassen. Met deze hoeveelheid maïzena krijg je een vrij dunne vla. Vind je een dikkere vla lekkerder, dan kun je de hoeveelheid maïzena aanpassen. Hieronder heb ik uitgeschreven hoe je deze witte chocolade vla maakt, met daaronder een knop om in één keer alle ingrediënten op je boodschappenlijstje te zetten. Enjoy!

Witte Chocolade Vla

Heerlijke vla met de smaak van witte chocolade!

Gang Nagerecht
Keuken Hollandse pot
Totale tijd 20 minutes
Porties 1 liter
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 1 liter melk
  • snufje zout
  • 70 gram suiker
  • 100 gram witte chocolade
  • 50 gram maïzena

Werkwijze

  1. Spoel een pannetje om met koud water en laat het water eruit lopen, maar droog de pan niet af (het filmpje water helpt voorkomen dat de melk aankoekt). Doe nu 9 dl melk met het zout in het pannetje en breng het aan de kook.

  2. Hak de chocolade grof en maak een papje van de maïzena met de overgebleven melk. 

  3. Doe een beetje van de hete melk bij het maïzena papje en klop het goed door. Voeg dit papje bij de hete melk en klop het mengsel goed door. Smelt de chocolade erdoor en laat het al kloppend nog even goed doorkoken. 

  4. Laat het nu afkoelen en roer af en toe goed door om te voorkomen dat er een vel op komt te staan. Als het is afgekoeld kan het in een fles of pot en kun je het een paar dagen bewaren in de koelkast.

Notities

#omk

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.