Meet the Foodblogger | Tessa van PaTESSerie

Meet the foodblogger Tessa
Meet the Foodblogger - PaTESSerie.com

In de rubriek 'Meet the Foodblogger' stel ik collega foodbloggers aan je voor. Want je had het vast al geraden: ik ben bij lange na niet de enige eetschrijver. Er staat zoveel leuks en lekkers online en ik vind het heel erg leuk om de mensen achter de teksten en foto's eens aan je voor te stellen. Ik doe dit aan de hand van een vragenlijst die ik de bloggers heb voorgelegd. Vandaag Tessa van PaTESSerie.com.

Wie ben je, hoe oud ben je en wat doe je naast het bloggen?

Ik ben Tessa (43) en ben sinds februari 2017 weer in Nederland. Ik heb ruim 2 jaar in Zuid Amerika gereisd en gewoond. Ik heb even tijd genomen om weer te acclimatiseren en te settelen, maar sinds mei werk ik part-time in een restaurant waar ik het gebak maak.

Hoe heet je blog en waarom ben je met bloggen begonnen?

Mijn blog heet Patesserie.com en ik ben er ooit mee begonnen om mijn recepten op 1 plek te ordenen ipv al die rondslingerende losse briefjes. Ik maakte er nooit wat van of altijd hetzelfde. Het blog werd mijn stok achter de deur om regelmatig wat nieuws te proberen en eigenlijk is het dat nog steeds.

Wat vind je leuk aan bloggen en wat vind je minder leuk?

Het bloggen daagt me uit om regelmatig wat nieuws te maken. Daarnaast heb ik door het bloggen zoveel nieuwe mensen leren kennen (offline en online). Tijdens het reizen en het wonen in het buitenland was het bakken voor het bloggen wel eens wat minder leuk, want niet altijd kon ik overal bakken, kon geen goede ingrediënten krijgen of regelmatig stroomstoringen. Maar door deze stok achter de deur ben ik wel creatiever geworden en kom je erachter dat veel toch wel mogelijk is, ook al denk je van niet.

Empanadas, basisrecept voor het deeg
Waar blog je het liefst over?

Naast het ‘gewoon’ plaatsen van recepten vind ik het leuk om verhalen te schrijven over mijn belevenissen tijdens het reizen of over mijn zoektocht naar mooi gebak en de wereld achter chocolade. Die ontdekkingstocht vastleggen en daarmee ook met andere mensen kennis delen vind ik erg leuk.

Wat vind je zelf het allerlekkerste en zijn er ook dingen die je absoluut niet lust?

Ik ben dol op chocolade, maar ook fruit (passievrucht, mango, aardbeien, frambozen) vind ik heerlijk. Er is niet iets wat ik echt niet lust, soms moet je dingen gewoon leren eten. Smaak kun je ontwikkelen.

Stage bij een bakkerij in Ecuador
Wat zou je graag beter/anders doen als je er de mogelijkheden (tijd/geld) voor had en waar ben je heel tevreden over?

Ik wil nog graag heel veel dingen leren en dat kost tijd. Ik ben wel eens wat ongeduldig daarin.

Wat is je favoriete hulpmiddel in de keuken en wat is je grootste keuken miskoop?

Tijdens het reizen heb ik geleerd met weinig toe te kunnen. Een goede oven is voor mij onmisbaar en de rest is allemaal wel te vervangen. Zo heb ik wel eens beslag in een kookpan met een vork gemixt. Niet echt fijn, maar als het moet, dan kan het! Aankopen doe ik heel bewust, dus tot nu toe nog geen miskoop gehad. Soms is goedkoop duurkoop, dus ik spaar liever voor wat goeds dan de snelle goedkope keukengadgets te kopen.

Wie zou je graag eens willen ontmoeten en waarom (dead or alive)?

Pierre Herme. Toch wel een van de allergrootste patissiers van de wereld. Ik ben erg benieuwd waar hij zijn inspiratie vandaan haalt en zou hem graag eens aan het werk zien.

En wat zou je dan voor hem of haar koken en waarom?

Ik weet niet of ik dat aandurf haha

Welk recept op je blog zegt het meeste over wie jij bent en waarom?

De manier van leven in het Ecuador, de lokale ingrediënten en toch een taart maken op patisserie niveau. Dat vind ik het leukste en dat zegt volgens mij het beste ook hoe ik ben. Deze taart werd ontzettend veel verkocht daar en dat vind ik het fijnst aan het bakken. Niet zozeer de verkoop, maar mensen blij maken met mijn gebak.

Passievruchten taart

Daarnaast ook deze: Ik heb geleerd om alles te gebruiken en niets weg te gooien. We gooien vaak zoveel waardevolle ingrediënten weg waar we geen weet van hebben!

Drankje van ananasschil
Waarom moeten mijn lezers echt eens op jouw blog komen kijken?

Natuurlijk voor bak inspiratie, maar ook om te lezen hoe je het leven een andere wending kunt geven. Hoe je dromen kunt najagen, dat wanneer je echt iets wilt heel veel voor elkaar kunt krijgen en dat je altijd weer opnieuw mag kiezen. Zo ook dat niet altijd alles lukt. Maar gelukkig is er dan altijd nog chocolade en daarvan staat er ook heel veel van op mijn blog 😉

Dank je wel voor jullie medewerking aan Meet the Foodblogger, Tessa!

PaTESSerie.com is ook te volgen via Facebook, Twitter, en Instagram.

Benieuwd naar eerder verschenen artikelen in de rubriek Meet the Foodblogger? Via deze indexpagina vind je ze allemaal terug.

Teksten zijn van Esther Out en Tessa van PaTESSerie.com
Dit artikel kan affiliate links bevatten, check voor meer informatie hierover de disclaimer.
De foto's zijn van PaTESSerie.com en zijn met toestemming geplaatst.

©Out mijn Keuken

Dit vind je vast ook leuk

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge