Meet the Foodblogger | Anne-Marie van My Happy Kitchen

My Happy Kitchen Meet the foodblogger
Meet the Foodblogger - MyHappyKitchen.nl

In de rubriek 'Meet the Foodblogger' stel ik collega foodbloggers aan je voor. Want je had het vast al geraden: ik ben bij lange na niet de enige eetschrijver. Er staat zoveel leuks en lekkers online en ik vind het heel erg leuk om de mensen achter de teksten en foto's eens aan je voor te stellen. Ik doe dit aan de hand van een vragenlijst die ik de bloggers heb voorgelegd. Vandaag iemand die ik inmiddels een paar keer heb ontmoet en wiens blog ik heel graag lees: Anne-Marie van MyHappyKitchen.nl.

Meet the Foodblogger MyHappykitchen.nl

Wie ben je, hoe oud ben je en wat doe je naast het bloggen?

Ik ben Anne-Marie (49) en in het dagelijks leven communicatie-adviseur op een hbo-instelling en moeder van een zoon van 12. Daarnaast hebben mijn man en ik een eigen bedrijf in audiovisuele dienstverlening. En natuurlijk ben ik blogger. Eerst alleen foodblogger, en sinds maart dit jaar food & lifestyle blogger.

Hoe heet je blog en waarom ben je met bloggen begonnen?

Mijn blog heet My happy kitchen & lifestyle. Mijn blog begon eind 2013 in eerste instantie als een website met een verzameling recepten. Van gerechten waar vrienden en collega’s vaak om vroegen. Omdat ik het toen zelf al heel leuk vond om blogs te lezen bedacht ik me op een dag dat ik er ook wel een blog van kon maken. Zo gezegd zo gedaan, en in januari 2014 zag mijn blog het levenslicht.

Wat vind je leuk aan bloggen en wat vind je minder leuk?

Het hele creatieve proces, het schrijven, koken, shoppen, alles. Eigen baas zijn, dat vind ik ook heel leuk. Lekker je eigen koers bepalen. Minder leuk vind ik het fotograferen. Ik ben er ook gewoon niet goed in en heb er het geduld niet voor. Waar ik voor een artikel rustig 10 uur aan research kan doen, moet een foto bij mij altijd in een minuut gemaakt zijn. Ach ja, ieder zijn eigen kwaliteiten.

Waar blog je het liefst over?

Ik vind het heel leuk om te schrijven over geschiedenis, over hoe dingen vroeger waren ten opzichte van nu. Ben wel een beetje nostalgisch aangelegd. Maar ik vind het ook leuk om wat meer persoonlijkheid in mijn blogposts te brengen en ik ben heel blij dat ik dat nu met een food & lifestyle blog wat makkelijker kan doen.

Hier vind je alle artikelen in de geschiedenis reeks!
Wat vind je zelf het allerlekkerste en zijn er ook dingen die je absoluut niet lust?

Het aller lekkerste vind ik kaas, in alle soorten en maten. Er zijn weinig dingen die ik absoluut niet lust maar je hoeft me niet wakker te maken voor asperges en vrijwel alle koolsoorten.

Wat zou je graag beter/anders doen als je er de mogelijkheden (tijd/geld) voor had en waar ben je heel tevreden over?

Als ik er de tijd of geld voor had zou ik een fotograaf inhuren hahaha. Ik zou ook best vaker naar events willen maar daar heb ik ook de tijd niet voor. Ik ben heel tevreden over het schrijven, vind dat ik dat wel leuk kan  🙂 

Wat is je favoriete hulpmiddel in de keuken en wat is je grootste keuken miskoop?

Mijn Kitchenaid mixer. Zooooo blij mee. En alle bakvormen. Ik heb een hele verzameling. Een echte miskoop heb ik eerlijk gezegd (nog) niet.

Wie zou je graag eens willen ontmoeten en waarom (dead or alive)?

Karin Luiten van Koken met Karin. Zij heeft mij met haar boeken echt doen inzien dat een zelfgemaakte lasagne of boboti echt lekkerder is dan een Knorr wereldgerecht. Ook vind ik Yvette van Boven een heerlijk no-nonsense mens die heerlijk kan koken en vertellen over de herkomst van eten.

En wat zou je dan voor hem of haar koken en waarom?

Mijn lasagne di casamia natuurlijk, gebaseerd op haar recept en al jaren favoriet bij de hele familie.

Welk recept op je blog zegt het meeste over wie jij bent en waarom?

Mag het ook een artikel zijn? Dan kies ik voor één van de afleveringen over de trends in eten en drinken uit de afgelopen decennia (jaren 70):

Waarom moeten mijn lezers echt eens op jouw blog komen kijken?

Ojee, lastige vraag. Ik hoop voor de mix van leuke verhalen en lekkere recepten. En omdat ze zich kunnen vinden in mijn motto: zoveel mogelijk zonder pakjes en zakjes, maar altijd met boter, room, kaas en een snufje levenslust en plezier!

Dank je wel voor jullie medewerking aan Meet the Foodblogger, Anne-Marie!

My Happy Kitchen is ook te volgen via Facebook, Twitter, en Instagram.

Benieuwd naar eerder verschenen artikelen in de rubriek Meet the Foodblogger? Via deze indexpagina vind je ze allemaal terug.

Teksten zijn van Esther Out en Anne-Marie van My Happy Kitchen & Lifestyle
Dit artikel kan affiliate links bevatten, check voor meer informatie hierover de disclaimer.
De foto's zijn van myhappykitchen.nl en zijn met toestemming geplaatst.

©Out mijn Keuken

Dit vind je vast ook leuk

7 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge