Balsamico aardappeltjes met groene asperges
Aardappels combineren heel mooi met balsamico azijn, wist je dat? Ik heb kleine smaakvolle aardappeltjes gebruikt en die nog eens in kwarten of helften gesneden. Als je de aardappelen te groot laat worden ze niet mooi gaar in de oven. Je kunt ze natuurlijk ook even voorkoken. De schil heb ik eraan laten zitten. Was ze even goed voordat je ze in de dressing doet dus! De groente heb ik in dezelfde ovenschaal mee gegaard, zo heb je lekker weinig afwas en hoef je je alleen nog maar druk te maken over je stukje vlees. Ook zonder vlees is dit trouwens een heerlijk gerecht. Strooi er dan wat noten of zaden over, of een beetje kaas.
Balsamico aardappeltjes met groene asperges; het recept
Dit gerecht moet totaal zo'n 40 minuten in de oven en heeft een heerlijke smaak. Neem vastkokende aardappelen en kies een soort waarvan je de schil ook kunt eten en die geschikt zijn voor bereiding in de oven. Hieronder vind het het uitgeschreven recept. Enjoy!
Balsamico Aardappeltjes met Groene Asperges
Een erg lekker (bij)gerecht uit de oven
Ingrediënten
- 1 kilo kleine smaakvolle aardappeltjes
- 500 gram groene asperges
- 2 el olijfolie
- 4 el balsamico azijn
- zout en peper
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng in een kommetje de balsamico azijn en de olie met een beetje peper en zout. Was de aardappeltjes zorgvuldig, want de schil blijft erop zitten. Vind je dit niks, schil ze dan gewoon. Snijd ze (afhankelijk van de grootte) in tweeën of in vieren.
Doe de aardappels in een ruime ovenschaal en giet het balsamico mengsel erover. Hussel het met je handen goed door elkaar zodat alle aardappeltjes een laagje van de balsamico meekrijgen. Schuif de schaal 20 minuten in de oven en schudt het halverwege nog een keertje goed door elkaar.
Snijd van de asperges het onderste houtachtige stukje af. Meestal is dit zo'n 2 à 3 cm. Snijd de rest in stukken van zo'n 5 cm. Haal na 20 minuten de schaal uit de oven en voeg de asperges toe. Schep het even flink door elkaar en schuif de oven nog zo'n 15 à 20 minuten terug in de oven.
Haal de schaal uit de oven en proef even of de aardappeltjes en de asperges gaar genoeg zijn. Schuif de schaal nog even terug in de oven als het nog te hard is. Een beetje bite is trouwens bij dit gerecht wel heel lekker!
Serveer met bijvoorbeeld een lekker biefstukje.
Notities
#omk
Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl