Meet the Foodblogger | Martine van duizenden1dag.nl

Meet the Foodblogger - Duizenden1dag.nl

In de rubriek 'Meet the Foodblogger' stel ik collega foodbloggers aan je voor. Want je had het vast al geraden: ik ben bij lange na niet de enige eetschrijver. Er staat zoveel leuks en lekkers online en ik vind het heel erg leuk om de mensen achter de teksten en foto's eens aan je voor te stellen. Ik doe dit aan de hand van een vragenlijst die ik de bloggers heb voorgelegd. Vandaag: Martine van Duizenden1dag.

Wie ben je, hoe oud ben je en wat doe je naast het bloggen?

Mijn naam is Martine; ik woon in Haarlem en werk als Persoonlijk Begeleider op de dagbesteding van een woonvoorziening met mensen met een lichte verstandelijke beperking en ernstig probleemgedrag. We hebben een moestuin, een schuur waar in gewerkt wordt en we hebben wat dieren op het terrein.

Hoe heet je blog en waarom ben je met bloggen begonnen?

Mijn blog heet Duizenden1dag. Omdat ik in 2010 even geen werk had leek het Day zero project me een leuke invulling van mijn tijd. Dat project houdt in dat je 101 doelen opstelt die je dan vervolgens in 1001 dag gaat behalen. De vorderingen houd je bij op een blog. 
Na korte tijd bleek dat de meeste van mijn doelen met eten te maken hadden en dat een blog een prima manier was om de recepten die ik maakte te kunnen verzamelen. Het Day zero project heb ik toen weer losgelaten en mijn foodblog was geboren. Vandaar dus ook de naam Duizenden1dag.

Tosti met Port salut en verse knakworst
Tosti met Port salut en verse knakworst
Wat vind je leuk aan bloggen en wat vind je minder leuk?

Het leukst aan bloggen vind ik dat ik mensen blijk te inspireren tot het zelf maken van gerechten in plaats van met pakjes en zakjes te koken. Bovendien vind ik het leuk dat ik zelf een overzicht van mijn recepten heb i.p.v. dat ze op floddertjes papier rondzwerven. Door mijn blog heb ik erg leuke mensen leren kennen, kom ik op interessante plekken en ben ik anders tegen eten aan gaan kijken.

Minder leuk vind ik de technische kanten. Ik zou een wordpress site willen maken en een mooi logo, maar blijf dat steeds voor me uitschuiven omdat ik niet goed weet hoe ik het aan moet pakken. Ook het maken van mooie foto’s vind ik moeilijk. Ik heb inmiddels al een paar cursussen gedaan, maar blijf het lastig vinden. Soms duurt het dus heel lang voordat een recept op mijn blog belandt en heeft dat alleen maar te maken met dat het me niet lukte een goede foto te maken. Dat vind ik soms wel eens frustrerend. Toch gaat het gelukkig ook hele periodes wel goed.

Waar blog je het liefst over?

Verslagen van het eten op reis vind ik het allerleukst. Ik vind het zo leuk om nieuwe dingen te proberen in een ander land. De andere geuren, andere smaken en andere gewoontes inspireren me enorm om zelf thuis ook weer meer te experimenteren.

Hoe worden rijstvellen gemaakt?
Lees: Hoe worden rijstvellen gemaakt?
Wat vind je zelf het allerlekkerste en zijn er ook dingen die je absoluut niet lust?

Je komt op mijn blog veel tostirecepten tegen. Die vind ik dan ook echt heel erg lekker. Verder ben ik gek op hartige hapjes. Zoete taarten of koekjes kan ik gemakkelijker aan me voorbij laten gaan.

Je doet me echt geen plezier met rode kool, aubergine of boerenkool, maar over het algemeen lust ik de meeste dingen wel.

Wat zou je graag beter/anders doen als je er de mogelijkheden (tijd/geld) voor had en waar ben je heel tevreden over?

Ik zou graag willen dat het foto’s maken me makkelijker afgaat en ik zou nog wel beter willen leren schrijven. Maar over het algemeen ben ik best tevreden over hoe het nu gaat. Ik hoef niet perse de beste foodblogger van Nederland te worden ofzo, maar ik blijf wel bezig met verbeteren.

Als ik de mogelijkheid had zou ik veel meer op reis gaan om daarover te bloggen. Ik vind het zo heerlijk om nieuwe plaatsen met nieuw eten te ontdekken. Dit jaar zijn we naar Vietnam geweest en eigenlijk verheugde ik me nog het meest op het eten. Het eten was dan ook erg lekker!

Tosti Rendang
Tosti Rendang
Wat is je favoriete hulpmiddel in de keuken en wat is je grootste keuken miskoop?

Ik was altijd erg blij met mijn broodbakmachine. Die gebruikte ik om deeg te kneden en vervolgens liet ik het deeg er ook in rijzen. Daarna verwerkte ik het zelf verder en bakte ik gewoon in de oven. Inmiddels is mijn broodbakker overleden en heb ik er een multicooker  voor in de plaats gekocht. Daar ben ik ook heel blij mee, maar het was toch wel heel lekker dat het hele kneed- en rijsproces gebeurde terwijl ik zelf gewoon even boodschappen kon gaan doen.

Grootste keukenmiskoop is denk ik toch mijn magimix. De accessoires van mijn Kitchenaid kunnen veel meer en zijn veel praktischer. Ik gebruik hem eigenlijk alleen nog als ik grote hoeveelheden wil fijnhakken.

Wie zou je graag eens willen ontmoeten en waarom (dead or alive)?

Ik zou graag eens in het buitenland door een stad struinen met Andrew Zimmern. Hij komt vaak op plekken en eet dingen waar ik zelf ook enthousiast van word. Ik zou erg graag eens meeproeven en ontdekken.

En wat zou je dan voor hem of haar koken en waarom?

Ik zou vooral van hem willen leren en dus samen koken.

Welk recept op je blog zegt het meeste over wie jij bent en waarom?

Ik vind heel veel dingen leuk en dat is terug te zien op mijn blog. Er staan veel verschillende recepten op en mijn blog is heel breed en veelzijdig. Zo ben ik zelf ook wel. Ik vind het lastig om me vast te leggen in 1 richting en doe het liefst verschillende soorten activiteiten.

Franse frietjes
Franse frietjes
Waarom moeten mijn lezers echt eens op jouw blog komen kijken?

Inmiddels heb ik een ruime sortering recepten op mijn blog die over het algemeen niet al te ingewikkeld te maken zijn. De recepten variëren van zoete baksels, vleesgerechten en salades tot borrelhapjes en tosti’s. Voor elk wat wils dus. Bovendien staan er op Duizenden1dag inmiddels ook al best veel reisverslagen en ervaringen met eten in het buitenland op. Die vind ik zelf bij anderen ook altijd erg leuk om te lezen.

 

Dank je wel voor jullie medewerking aan Meet the Foodblogger, Martine!

Duizenden1dag.nl is ook te volgen via Facebook, Twitter, en Instagram.

Benieuwd naar eerder verschenen artikelen in de rubriek Meet the Foodblogger? Via deze indexpagina vind je ze allemaal terug.

Teksten zijn van Esther Out en Martine van De Keuken van Martine
Dit artikel kan affiliate links bevatten, check voor meer informatie hierover de disclaimer.
De foto's zijn van De keuken van Martine en zijn met toestemming geplaatst.

©Out mijn Keuken

Dit vind je vast ook leuk

7 comments

  1. Leuk! Martine heb ik inmiddels ook al een paar keer getroffen en ja als we samen over eten èn reizen beginnen 😉 . Haar verslagen over Vietnam vond ik echt heerlijk om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.