Recept | Gnocchi met paprikasaus en gorgonzola

gnocchi met paprikasaus en gorgonzola

 

hoofdgerechten pasta gnocchi

 
Gnocchi met paprikasaus en gorgonzola

Gnocchi is het allerlekkerst als je het zelf maakt. Ik heb je vorig jaar al eens laten zien hoe ik dat doe, met aardappelen, bloem en Parmezaanse kaas. Klik op de foto hier links voor het recept. Het is echt leuk om het eens te proberen, zeker in de komende herfstvakantie met je (klein)kinderen! Het deeg laat zich makkelijk kneden en het rollen van de 'worsten' en het snijden van de blokjes is een heel leuk klusje voor iets grotere kinderen. 

 

Gnocchi met paprikasaus en gorgonzola; het recept

Deze keer heb ik er een vegetarisch gerecht mee gemaakt, met een saus met als hoofdbestanddeel geroosterde rode paprika. Paprika's kun je zelf roosteren door ze in een gasvlam te blakeren, maar omdat ik op inductie kook moet ik dat in de oven doen. Ik kies er daarom meestal voor om geroosterde paprika's uit pot te gebruiken. Die vind ik qua smaak prima en omdat ik het in een saus verwerk is versheid niet van levensbelang. Verder zit in de saus een rood pepertje. Houd je niet van (licht) pittig, laat die dan weg. In plaats van gorgonzola kun je ook een andere blauwe kaas nemen en denk eraan dat je de pijnboompitjes voor gebruik even roostert in een droge koekenpan. Daar krijgen ze namelijk veel meer smaak van. 

Gnocchi met paprikasaus en gorgonzola

Mocht je er toch vlees in willen doen, dan zou ik kiezen voor een worstsoort als bijvoorbeeld chorizo. De pittige smaak van deze worst past goed bij dit gerecht. Hieronder heb ik uitgeschreven hoe je te werk moet gaan als je dit gerecht wilt maken, wat ik je overigens van harte aanbeveel. Want man, man, man, wat was dit smullen! 

gnocchi met paprikasaus en gorgonzola

Gnocchi met paprikasaus en gorgonzola

Gang: Hoofdgerecht
Totale tijd: 1 hour
Porties: 4 personen
Auteur: Out mijn Keuken

Zelfgemaakte gnocchi is het allerlekkerst en combineert heerlijke met deze vegetarische paprikasaus met gorgonzola

Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Laat de paprika uitlekken en snijd hem in stukken. Snijd de rode peper grof (verwijder desgewenst zaadjes en zaadlijsten) en was de peterselieblaadjes. Haal de velletjes van de teentjes knoflook en rasp de Parmezaanse kaas. Doe dit alles samen met een eetlepel melk of room in de keukenmachine en voeg nog wat zout en peper toe. Maal het tot een dikke samenhangende massa. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe. 

  2. Verwarm de oven op 180°C. Kook de gnocchi gaar. Dit doe je in een pan met ruim water en zout. De gnocchi zijn gaar als ze boven komen drijven. Laat ze even goed uitlekken en bak ze daarna nog even goudbruin in een beetje olijfolie in een koekenpan. Giet de paprikasaus erbij en meng goed. Doe dit over in een ovenschaal. 

  3. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en snijd de gorgonzola in blokjes. Verdeel de pijnboompitjes en de gorgonzola over de gnocchi en schuif de schaal vervolgens in de oven. Laat zo'n 10 minuten staan, tot de kaas mooi gesmolten is. 

  4. Serveer met een lekkere frisse groene salade. 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge